align=  align=  align=
 align=  align=  align=  align=  align=
TEKMOVANJA
 Bohinj in Žiri na prvih dveh mestih (22.04.2017)

V 15. krogu GNL-člani je vodilni Bohinj doma premagal Visoko z 2:1. Povedli so gostje, domači pa so tik pred koncem prvega polčasa izenačili, zmagoviti gol pa je dosegel Rozman dve minuti pred koncem tekme. S to zmago so Bohinjci obdržali dve točki prednosti pred Žirovci, ki so tokrat odpravili JuRentA Bitnje s 4:1. V tretji tekmi skupine za prvaka sta se Naklo in SIJ Acroni Jesenice razšla brez zadetkov, tako da jeseničani na tretjem mestu za vodilnim Bohinjem zaostajajo 4 točke. V skupini za obstanek so bili strelci zelo učinkoviti, saj so na štirih tekmah zadeli kar 24 krat. Največ zadetkov je padlo na Svetem Duhu, kjer je druga ekipa Zarice premagala domači Polet s 5:3. Jecom Sport DLN je doma premagal Kondor s 3:2, z enakim izidom pa so Železniki zmagali na gostovanju v Britofu. Še naprej pa je najbolj učinkovita ekipa pomladanskega dela Preddvor, ki je tokrat doma remiziral s Škofjo Loko 3:3, pri čemer se je še posebej izkazal trener Pavc, ki je vstopil v igro deset minut pred koncem in z dvema zadetkoma domačim priboril zasluženo točko.

 Triglav in Zarica v finalu (19.04.2017)

Danes sta bili na sporedu obe polfinalni tekmi članov za Pokal MNZG-Kranj. Triglav je v Bohinju premagal trenutno vodečo ekipo GNL-člani s 3:1, Zarica Kranj pa je po streljanju kazenskih udarcev v Stražišču premagala Savo s 5:4 - v rednem delu se je tekma končala brez zadetkov. Termin finalne tekme bo znan naknadno.

 Člani prvič ločeno v dveh skupinah (15.04.2017)

14. krog GNL-člani je bil prvi, v katerem so se ekipe pomerile ločeno v skupini za obstanek in skupini za prvaka. V slednji je največje presenečenje pripravilo Naklo, ki je pomagalo Bohinj z 1:0, zmagoviti zadetek pa je v 73. minuti dosegel rezervist Pogačnik. Kljub porazu pa Bohinj ostaja na prvem mestu z 32 točkami, saj so Žiri tokrat na Visokem remizirale brez zadetkov, tako da na lestvici zaostajajo za dve točki, enako kot SIJ Acroni Jesenice, ki so v gosteh gladko odpravile JuRentA Bitnje s 4:0. V skupini za obstanek je edina domača zmaga uspela Škofji Loki, ki je premagala Polet s 3:0, na preostalih treh tekmah pa so bili uspešni gostje. Jecom Sport DLN je zmagal še drugič zapored, tokrat v Britofu s 3:1, Niko Železniki pa je zabeležil sploh prvo zmago v letošnjem prvenstvu in kar nekoliko presenetljivo v Kranju ugnal drugo ekipo Zarice s 4:3. Z enakim rezultatom je v gosteh pri Kondorju zmagal tudi Preddvor, ki je najučinkovitejša ekipa spomladanskih treh krogov – njegovi igralci so dosegli deset zadetkov, a so jih tudi največ prejeli in sicer kar trinajst.

 Pokalna lovorika mladincem Šenčurja (12.04.2017)

V finalni tekmi mladincev za Pokal MNZG-Kranj je Šenčur premagal Šobec Lesce s 3:1. V prvem polčasu smo videli zelo enakovredno igro z nekaj priložnostmi na obeh straneh, vendar se mreže niso zatresle. Drugi polčas so nekoliko podjetnejše pričeli Šenčurjani, kar se jim je obrestovalo v 58. minuti, ko je po lepem predložku Cankarja z glavo zadel Konjar. Veselje domačih je bilo kratkotrajno, saj so Leščani že tri minute kasneje izenačili; z glavo je zadel je Pogačnik. Odločitev je padla v 83. minuti, ko je po strelu s kota zadel Gašpirc, zmago pa je v drugi minuti sodnikovega dodatka potrdil Cankar, S tem uspehom se je Šenčur uvrstil v četrtfinale tekmovanja za Pokal NZS, kjer bo v sredo, 26. aprila gostoval v Biljah. ki so po finalni zmagi nad ekipo Gorice postale zmagovalec pokalnega tekmovanja v MNZ Gorica. 

 Na vrhu skupne lestvice mladincev in kadetov majhne razlike (10.04.2017)

V letošnji sezoni ima svojo ekipo tako v kadetski kot mladinski konkurenci osem klubov. Trenutno najbolje kaže Savi iz Kranja, ki ima 36 točk, tri manj imajo SIJ Acroni jesenice, na tretjem mestu pa sta Šobec Lesce in Britof, ki za prvim mestom zaostajata pet točk, pri čemer ima Britof dve, Leščani pa tekmo manj. 

Za skupno lestvico mladincev in kadetov se sicer upoštevajo samo rezultati medsebojnih tekem tistih ekip, ki nastopajo tako v GNL-mladinci kot tudi GNL-kadeti. Iz kadetske lige se upoštevajo rezultati vseh takšnih tekem, iz mladinske pa rezultati tekem, ki so odigrane po dvokrožnem sistemu, medtem ko se tekme iz tretjega dela prvenstva v mladinski ligi ne upoštevajo za skupno lestvico.

 Tudi Naklo v skupini za prvaka (08.04.2017)

V odločilni tekmi, ki je odločala o zadnjem potniku v ligo za prvaka, je Naklo premagalo Škofjo Loko z 2:1, kar je domačinom zadostovalo, da so svoje današnje nasprotnike prehiteli za točko in jih potisnili v skupino za obstanek. Vodilni Bohinj je upravičil vlogo favorita in premagal JuRentA Bitnje s 5:0, s čimer se je utrdil na čelu lestvice z 32 točkami. Najbližji zasledovalec so Žiri z 29 točkami, ki so tokrat v gosteh premagale Visoko z 2:0, Jeseničani na tretjem mestu pa imajo še dve točki manj, saj so z drugo ekipo Zarice v Kranju iztržile le točko (rezultat je bil 2:2). Največ golov so gledalci sicer videli v Britofu, kjer so domačini premagali Preddvor s 7:4, pri čemer so že ob polčasu vodili s 4:2. Na dveh tekmah nasprotnikov iz spodnjega dela lestvice je bil rezultat 4:1, s tem da so na Godešiču slavili domačini (nasprotnik Niko Železniki), na Svetem Duhu pri Poletu pa gostje iz Šenčurja (Jecom Sport DLN). V naslednjem krogu se bodo tako pomerili:

Skupina za prvaka

Skupina za obstanek

Naklo : Bohinj

Zarica Kranj B : Niko Železniki

Visoko : Žiri

Škofja Loka : Polet

JuRentA Bitnje : SIJ Acroni Jesenice

Kondor Godešič : Preddvor

 

Britof : Jecom Sport DLN


 V finalu Šenčur in Šobec Lesce (05.04.2017)

V finale pokala MNZG-Kranj za mladince, ki bo na sporedu v sredo, 12.4.2017 ob 17.00 (prizorišče bo znano naknadno) sta se uvrstili ekipi Šenčur in Šobec Lesce. Šenčur je z veliko težavami premagal ekipo Škofja Loka-Medvode z 1:0, edini zadetek pa je v drugem polčasu dosegel Šmid po hitro izvedenem prostem strelu. Za veliko presenečenje so poskrbeli Leščani, ki so po streljanju kazenskih udarcev izločili NOGA Triglav. Gostje so hitro povedli z 2:0, domačini pa so še v prvem polčasu izid znižali, izenačiti pa jim je uspelo pet minut pred koncem tekme. Pri izvajanju kazenskih udarcev so bili Triglavani dvakrat neuspešni in domačini so se zasluženo veselili preboja v finale.


 Bohinj ostaja na vrhu (01.04.2017)

V prvem pomladanskem krogu GNL-člani je Bohinj v Železnikih premagal domačine s 3:0 in ostaja na vrhu z 29 točkami. Tri manj jih imajo Žiri, ki so doma premagale Naklo s 3:0 in SIJ Acroni jesenice, ki so bile boljše od Poleta z 2:0. Uvrstitev v ligo za prvaka si je zagotovila tudi ekipa JuRentA Bitnje, ki je premagala Britof s 5:1. Na petem mestu je trenutno Visoko z 22 točkami, ki je v Šenčurju gladko odpravilo Jecom Sport DLN, enak izkupiček pa ima ima tudi zarica Kranj B, ki je v Preddvoru premagala domačine s 3:2. V sosedskem derbiju je Škofja Loka odpravila Kondor s 4:1 in z 21 točkami zaseda sedmo mesto, ki trenutno še vodi v ligo za prvaka.

 Kadeti pričeli pomladanski del zelo učinkovito (01.04.2017)

V prvem pomladanskem krogu GNL-kadeti je bilo doseženih kar 30 zadetkov oziroma v povprečju 6 na tekmo. Najvišjo zmago je zabeležil Britof, ki je bil z 9:2 boljši od ekipe Niko Železniki, s to umago pa je prevzel tudi vodstvo na lestvici s 24 točkami. S točko manj sledijo SIJ Acroni Jesenice, ki so tokrat remizirale 2:2 na gostovanju v ŠP Zarica. Tretja na lestvici je Sava Kranj, ki za vodilnim Britofom zaostaja dve točki, tokrat pa je premagala ekipo Škofja Loka-Medvode s 5:3. Na preostalih dveh tekmah je Naklo-Tržič nekoliko presenetljivo v gosteh premagal Šobec Lesce s 3:1, Visoko-Preddvor pa je v drugem polčasu strl odpor Blejcev in zmagalo s 3:0.

 Znani polfinalni pari pokalnega tekmovanja mladincev in članov (31.03.2017)

Včeraj po koncu Skupščine MNZG-Kranj je bil opravljen tudi žreb polfinalnih parov v tekmovanjih članov in mladincev za Pokal MNZG-Kranj. V mladinski konkurenci se bodo v sredo, 5.4.2017 pomerili ŠOBEC LESCE : NOGA TRIGLAV in ŠENČUR : ŠKOFJA LOKA-MEDVODE, pri članih - tekmi sta na sporedu v sredo, 19.4. -, pa sta para TRIGLAV KRANJ : BOHINJ in SAVA KRANJ : ZARICA KRANJ.

 Pomladanski del sezone odpirajo mladinci (23.03.2017)

Tekmovanja pod okriljem MNZG-Kranj v pomladanskem delu sezone 2016/17 se bodo pričela z dvema tekmama 10. kroga GNL-mladinci. V soboto, 25.3. se bosta ob 15.00 v Stražišču pomerili ekipi domače Save in Škofja Loka-Medvode, dan kasneje pa bo ob 16.00 na Jesenicah tekma med domačini in Zarico Kranj. Preostala tekmovanja se bodo pričela prvi aprilski vikend, izjema so le starejši in mlajši cicibani, ki bodo prve tekme odigrali kasneje.

 Na prvem mestu bo prezimil BOHINJ (05.11.2016)

V 11. krogu GNL-člani je Bohinj v razburljivi tekmi v gosteh premagal Britof s 3:2 in si tako zagotovil prvo mesto po jesenskem delu prvenstva s 26 točkami. Na omenjeni tekmi so Bohinjci ob polčasu vodil z 2:0, vendar so borbeni domačini rezultat v drugem polčasu izenačili, zmagoviti zadetek za Bohinj pa je v 88. minuti dosegel Medja. Tri točke za Bohinjem zaostajata Žiri, ki so tokrat premagale Kondor z 2:1 in Jesenice, ki so na Visokem proti domačinom, ki so dvakrat vodili, remizirale z 2:2.Na domačem igrišču so zmagali Naklanci, ki so bili boljši od ekipe Jecom Sport DLN s 3:0 in Škofja Loka, ki je premagala Niko železniki z 2:0. Na derbiju začelja je Preddvor, ki je od 41. minute zaradi izključitev igral kar z dvema igralcema manj, s požrtvovalno in borbeno igro zmagal na gostovanju pri Poletu s 3:0. Tekma med ekipama Zarica Kranj B in JuRentA Bitnje ni bila odigrana, saj pomožno igrišče v ŠP Zarica ni bilo primerno za igro - odigrana bo naslednjo soboto, 12.11.2016.

 Tekme 10.kroga GNL-mladinci ODPOVEDANE (05.11.2016)

Zaradi povsem razmočemih igrišč in slabe vremenske napovedi, so vse tekme 10. kroga GNL-mladinci, ki bi morale biti na sporedu v nedeljo, 6.11.2016, ODPOVEDANE. Tekme se bodo odigrale konec marca 2017, teden dni pred uradnim začetkom pomladanskega dela prvenstva.

 Visoko s preobratom v drugem polčasu do zmage na lokalnem "El classicu" (29.10.2016)

Lokalni derbi v Preddvoru je pred več kot 150 gledalci ponudil zelo razburljivo nogometno predstavo, v kateri so zasluženo slavili gostje z Visokega. Prvi polčas je minil v relativno enakovredni igri, povedli pa so domačini preko neuničljivega Goloba, pred koncem polčasa pa je Kokić zapravil še najstrožjo kazen, pri čemer so gostje že od 17. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Janhar. Drugi polčas je primesel popoln preobrat, saj so domačini v 48. minuti v razmaku pol minute prejeli dva zadetka, ki sta jih povsem omrtvila, zmago gostov pa je v 76. minuti s svojim devetim zadetkom v sezoni potrdil Vrtač.

Na lestvici je s 23 točkami v vodstvu Bohinj, ki je doma prizadejal prvi poraz ekipi Zarica Kranj B - rezultat je bil 2:0, druge pa so Jesenice s točko zaostanka, ki so tokrat premagale Naklo z 1:0. Tretje so Žiri, ki so nadigrale Škofjo Loko s 6:1, četrte pa JuRentA Bitnje, ki so odpravile Polet s 4:0. V boj za mesto med prvo šesterico se je ponovno vmešal kondor, ki je v gosteh premagal Jecom Sport DLN z 2:1.

 Na vrhu Bohinj s točko prednosti pred Jesenicami (22.10.2016)

V 9. krogu Gorenjske članske lige sta bila v gosteh uspešna Bohinj, ki je premagal Polet s 4:0 in Jesenice, ki so zmagale na Godešiču z 1:0. Bohinj je tako ohranil na vrhu točko prednosti pred Jeseničani, tri manj na tretjem mestu pa imajo Žiri, ki so bile boljše od tekmecev iz sosednje doline z 1:0. Na peto mesto s 16 točkami se je prebilo Naklo, ki je bilo boljše od Preddvora s 4:1, petnajst točk pa so zbrali Visoko in JuRentA Bitnje, ki sta na medsebojni tekmi remizirala brez zadetkov in Škofja Loka, ki je doma premagala Jecom Sport DLN z 1:0. Tekma med Zarico Kranj B in Britofom je bila pri rezultatu 1:0 za domače žal prekinjena po koncu prvega polčasa – o njeni usodi bodo odločali pristojni organi MNZG-Kranj.

 Britof rešil čast domačinov (15.10.2016)

Osmi krog Gorenjske članske lige je bil v znamenju gostov, ki so zmagali na štirih tekmah, dvakrat je bil rezultat neodločen, edina domača zmaga pa je uspela Britofu, ki je bil boljši od Poleta s 4:3. V derbiju kroga sta se Bohinj in Visoko razšla neodločeno 3:3, kar je domačim zadostovalo, da so se prebili na vrh lestvice s 17-imi točkami - do tega kroga vodeče Jesenice so namreč doma izgubile s Škofjo Loko 1:2 in ostajajo pri 16-ih točkah. Toliko jh je zbrala tudi druga ekipa Zarice Kranj, ki je tokrat remizirala v Železnikih z 1:1. Najvišjo zmago so dosegle Žiri, ki so v Šenčurju premagale Jecom Sport DLN s 7:1, prav tako gladko pa je zmagalo tudi Naklo v Bitnjah s 3:0. Z uspešnimi predstavami nadaljuje tudi Kondor Godešič, ki je v Preddvoru po zaostanku 0:1, zmagal z 2:1 in je trenutno z 12-imi točkami tudi resen kandidat za uvrstitev med prvo šesterico.

 Pri kadetih po 6.krogu na vrhu Jesenice (08.10.2016)

Po šestih krogih Gorenjske kadetske lige so na vrhu Jesenice, ki so petkrat zmagale in enkat izgubile, drugi je Britof s tekmo manj (torek igra zaostalo tekmo z Zarico Kranj), ki je zbral 13 točk, tretja pa je Sava Kranj z 12 osvojenimi točkami. V letošnji sezoni sicer nastopa deset ekip - poleg omenjenih še Šobec Lesce, Škofja Loka-Medvode, Visoko-Preddvor, Naklo-Tržič, Bled in Niko Železniki - tekmovanje pa poteka dvokrožno, kar pomeni, da vsaka ekipa z vsako igra po enkrat doma in enkrat v gosteh. 

 Člani zelo učinkoviti (08.10.2016)

V 7. krogu Gorenjske članske lige so bili strelci zelo razpoloženi, saj je bilo doseženo 33 zadetkov, kar je v povprečju skoraj pet na tekmo. V derbiju so Jesenice v Žireh premagale domačine z 1:0, tako da ostajajo na vrhu lestvice s 16 točkami, kolikor jih ima tudi Bohinj, ki je zmagal v Naklem s 4:1. Tretja s petnajstimi točkami je Zarica Kranj B , ki je v gosteh premagala Polet kar s 7:1, četrte pa JuRentA Bitnje, ki so remizirale na Godešiču z 1:1. Prve zmage v tem prvenstvu se je veselil Britof, ki je nekoliko presenetljivo zmagal pri sosedih na Visokem s 3:2, brez nje pa še vedno ostaja Niko Železniki, ki je v Šenčurju izgubil proti ekipi Jecom Sport DLN s 4:3. Še tretji poraz v gosteh, skupno pa že peti, je doživel Preddvor, ki je v Škofji Loki klonil s 4:1.

 Poznani vsi štirje polfinalisti (05.10.2016)

V polfinale Pokala MNZG-Kranj za člane so se uvrstile tri kranjske ekipe in Bohinj. Slednji je po maratonskem streljanju kazenskih udarcev premagal Velesovo z 8:7 - v deveti seriji je odločilni zadetek dosegel Piškur, za goste pa je bil neuspešen Kuhar. Tekma se je v rednem delu sicer končala neodločeno 2:2, enak rezultat po 90-ih minutah pa je bil tudi v Stražišču, kjer je bila v loteriji kazenskih udarcev Sava boljša od Šenčurja - končen izid je bil 7:5. Triglav se je na osrednjem štadionu v Kranju v prvem polčasu kar dolgo mučil s Škofjeločani, na koncu pa vseeno gladko zmagal s 6:0. V Žireh je bil rezultat 0:0 vse do 86. minute, ko je za Zarico zadel Istenič, končni rezultat 0:2 pa je v izdihljajih tekme dosegel Poplatnik. Polfinalne tekme bodo na sporedu v začetku prila prihodje leto.

 Žiri prvič na kolenih, trije na vrhu (01.10.2016)

V 6. krogu Gorenjske članske lige so prvi poraz doživele Žiri, ki so v Preddvoru že vodile z 2:0, domačim pa je nato z izjemno borbeno igro uspelo rezultat najprej izenačiti, zmagoviti zadetek pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka dosegel Burgar. Brez poraza je tako le še ekipa Zarica Kranj B, ki je remizirala 2;2 proti Visočanom, ki so do točke prišli po zaostanku z 0:2. Neodločeno je bilo tudi v Bohinju, kjer je gostoval Kondor Godešič - rezultat je bil 4:4. Z osvojeno točko je Bohinj na prvem mestu s 13 točkami, skupaj z Jesenicami, ki so nadigrale Jecom Sport DLN s 7:1 in ekipo JuRentA Bitnje, ki so premagale Škofjo Loko s 3:1. Brez zmage sta na dnu lestvice še vedno Niko Železniki, ki je tokrat remiziral s Poletom 1:1 in Britof, ki je doma klonil proti Naklancem z 0:3. Na lestvici strelcev so na vrhu Tim Vrtač (Visoko), Gorazd Ušlakar (Naklo) in Bojan Marinkovič (Zarica Kranj B), ki so dosegli šest zadetkov.

 Pari 3. kroga v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj (26.09.2016)

V prostorih MNZG-Kranj je bil opravljen žreb četrtfinalnih parov v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj:

Sava Kranj : Tinex Šenčur
Triglav Kranj : Škofja Loka
Bohinj : Velesovo
Žiri : Zarica Kranj

Ker igra Šenčur tekmo 3. SNL-center že v petek, 7.10., bo tekma Sava Kranj : Tinex Šenčur na sporedu v torek, 4.10. ob 16.00, preostale tri tekme pa v sredo, 5.10.2016 prav tako ob 16.00.

 Bohinj ponovno na vrhu (24.09.2016)

V 5. krogu Gorenjske članske lige je Bohinj na težkem gostovanju v Škofji Loki premagal domačine z 1:0 – zmagoviti zadetek je v 89. minuti iz kazenskega udarca dosegel Luka Milinkovič, in se z 12 osvojenimi točkami prebil na prvo mesto. Doslej vodeče Žiri so se namreč razšle z gosti iz Bitenj brez zadetkov, tako da imajo na lestvici točko manj od Bohinja. Enajst točk ima tudi Zarica Kranj B, ki je v Naklem ob polčasu zaostajala, na koncu pa se veselila zmage s 3:1. Na preostalih treh tekmah so bili uspešnejši domačini. Jesenice so z 2:0 odpravile Niko Železniki, Kondor je bil na Godešiču boljši od Britofa s 4:2, Jecom Sport DLN pa je po zaostanku z 0:1 strnil svoje vrste in zasluženo gladko premagal Preddvor s 5:2. Tekma Visoko : Polet bo v sredo, 5.10. ob 16.00 na Visokem

 Znani vsi četrfinalisti članskega Pokala (22.09.2016)

Na včerjšnjih tekmah 2. kroga v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj so na petih tekmah slavili favorizirani gosti, le v Bohinju so domači nekoliko presenetljivo odpravili tretjeligaša iz Lesc z 2:1. Triglav je na Visokem zmagal s 6:0, Velesovo v Preddvoru 4:0, Škofja Loka pa je v Šenčurju premagala Jecom Sport DLN s 4:1. Na Bledu in v Naklem je bil končni rezultat dosežen že v prvem polčasu - Zarica Kranj je premagala Bled Hirter s 3:0, Žiri pa Naklo 1:0.

V četrtfinale so se tako uvrstili: Triglav Kranj, Zarica Kranj, Tinex Šenčur, Sava Kranj, Velesovo, Žiri, škofja Loka in Bohinj. Žreb parov bo v ponedeljek, 26.9. ob 18.00 v prostorih MNZG-Kranj, tekme pa so v skladu s tekmovalnim koledarjem predvidene za sredo, 5.10. ob 16.00.

 Tretjeligaša v četrtfinale šele po streljanju kazenskih udarcev (20.09.2016)

Danes sta bili na sporedu prvi dve tekmi 2. kroga v tekmovanju članov za pokal MNZG-Kranj, obe pa sta se po rednem delu končali neodločeno. V Bitnjah je gostovala sosednja Sava, kjer je bilo po številnih preobratih na koncu 3:3, na Jesenicah pa Tinex Šenčur, kjer sta obe ekipi dosegli po en zadetek. V izvajanju kazenskih strelov so bili uspešnejši tretjeligaši. V Bitnjah je zadelo vseh pet izvajalcev Save, medtem ko domači enkrat niso bili uspešni, na Jesenicah pa so bili učinkovitejši Šenčurjani, ki so na koncu zmagali s skupnim izidom 4:2.

Preostalih šest tekem je na sporedu jutri, v sredo, 21.9., ko se bodo ob 16.30 pomerili:

Bohinj : Šobec Lesce
Visoko : Triglav Kranj
Preddvor . Velesovo
Naklo : Žiri
Bled : Zarica Kranj
Jecom Sport DLN : Škofja Loka 

 4. krog v znamenju gostov (17.09.2016)

V derbiju 4. kroga GNL-člani so Žiri z golom Naceta Eržena v 20. minuti v gosteh premagale Bohinj z 1:0 in se prebile na prvo mesto z desetimi točkami. Nasploh je bil ta krog v znamenju gostujočih ekip, saj je zmaga ostala doma le v Bitnjah, kjer so JuRentA Bitnje z 2:0 premagale Jecom Sport DLN, edini neodločen izid pa je bil dosežen v ŠP Zarica, kjer so se domačini in gostje z Godešiča razšli 1:1. Naklo je v gosteh premagalo Polet s 3:0, Jesenice zdesetkani Preddvor 4:2, Škofja Loka je bila boljša od Britofa s 3:1, Visoko pa je po zaostanu z 1:0, preobrnilo rezultat v svoj prid in na krilih Tima Vrtača, ki je dosegel klasični hat trick, na koncu zmagalo s 3:2. Kot rečeno, so nova vodilna ekipa Žiri, ki so zbrale deset točk, devet jih imajo Bohinj, Visoko in JuRentA Bitnje, Zarica Kranj B pa je na petem mestu z osmimi točkami. Na dnu so s po eno zmago Jecom Sport DLN, Polet in Preddvor, brez zmage in z le eno točko pa sta še Niko Železniki in Britof.

 Znani pari 2. kroga v tekmovanju članov in mladincev za Pokal MNZG-Kranj (12.09.2016)

V prostorih MNZG-Kranj je bil opravljen žreb 2. kroga v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj. Ples kroglic je določil naslednje pare:

torek, 20.9.2016 ob 16.30
 JESENICE : TINEX ŠENČUR 
 JuRentA BITNJE : SAVA KRANJ

sreda, 21.9.2016 ob 16.30

 BLED HIRTER . ZARICA KRANJ
 VISOKO : TRIGLAV KRANJ
 PREDDVOR : VELESOVO
 NAKLO : ŽIRI
  BOHINJ : ŠOBEC LESCE
 Jecom Sport DLN : Škofja LOka 


Drugi krog v tekmovanju mladincev za Pokal MNZG-Kranj pa je na sporedu v sredo, 28.9.2016 ob 16.00. Srečali se bodo:

Zmagovalec tekme ŽIRI:NIKO ŽELEZNIKI  -  ŠENČUR
ŠKOFJA LOKA-MEDVODE                         -  Zmagovalec tekme JESENICE : VISOKO-PREDDVOR
ŠONEC LESCE                                         - ZARICA KRANJ
Zmagovalec tekme BRITOF:SAVA KRANJ  -  NOGA TRIGLAV 

 Bohinj sam na vrhu (10.09.2016)

V 3. krogu Gorenjske lige za člane je Bohinj še tretjič zmagal - tokrat z 2:1 v šenčurju, pri čemer je Jecom Sport DLN ob polčasu vodil z 1:0. Tako so Bohinjci edini s polnim izkupičkom in na lestvici vodijo dve točki pred ekipama Žiri in Zarica Kranj B. Žirovci so v tem krogu visoko premagali Britof s 6:0, druga ekipa Zarice Kranj pa je bila v gosteh boljša od Škofje Loke s 4:0. Po dve zmagi imata Visoko, ki je tokrat v gosteh z dvema zadetkoma Tima Vrtača v drugem polčasu premagalo Naklo in JuRentA Bitnje, ki so tokrat morale priznati premoč Jesenicam, ki so doma zmagale s 3:0. Končno sta strelski post prekinila tudi Kondor in Preddvor. Na Godešiču je bil Kondor v sosedskem derbiju uspešnejši od Poleta s 3:0, Preddvor pa je v drugem polčasu izkoristil igralca več (že v prvem delu igre je bil pri gostih izključen Tolar) in na koncu zasuženo slavil s 3:1.

 v 1. krogu tekmovanja članov za Pokal MNZG-Kranj uspešnejši domačini (07.09.2016)

V prvem krogu tekmovanja članov za pokal MNZG-Kranj so bile na sporedu štiri tekme. Na treh so zmagali domačini, gostje pa so bili uspešni enkrat. Najvišja zmaga je uspela Žirovcem, ki so s 6:0 odpravili Kondor Godešič, gladko pa so zmagale tudi Jesenice, ki so s 5:1 odpravile Niko Železniki. Naklo je premagalo Polet s 3:1, edina zmago gostov pa je uspela Preddvoru, ki je po streljanju kazenskih udarcev v gosteh premagal Britof s 5:4 - v rednem delu je bil rezultat neodločen 1:1. Drugi krog je na sporedu v sredo, 21. septembra, žreb parov pa bo v ponedeljek, 12. septembra ob 17.00 v prostorih MNZG-Kranj na Planini 3.

 Bohinj in JuRentA Bitnje v vodstvu (03.09.2016)

Po dveh odigranih krogih sta na vrhu Gorenjske članske lige Bohinj in JuRentA Bitnje, ki sta edina uspela zmagati dvakrat. Bohinjci so tokrat na domačem igrišču ugnali Jesenice z 1:0, JuRentA Bitnje pa so premagale Preddvor s 3:0, ki je tako poleg Kondorja, ki je z enakim izidom izgubil na Visokem, edini z dvema porazoma in to brez doseženega zadetka. V drugem krogu sta se prvič predstavili tudi ekipi Zarica Kranj B in Jecom Sport DLN. Slednji so v Britofu slavili z 2:1, Kranjčani pa so na domačem igrišču remizirali z Žirovci 1:1. V sosedskem derbiju je Polet kar nekoliko presenetljivo ugnal Škofjo Loko z 1:0, v Železnikih pa so domačini, po vodstvu Nakla z 1:0, v drugem polčasu izenačili in tako osvojili prvo točko.

 v prvem krogu GNL-člani strelci učinkoviti (27.08.2016)

V prvem krogu Gorenjske članske lige so bili strelci zelo učinkoviti, saj so na šestih tekmah dosegli 27 zadetkov. Najvišja zmaga je uspela Bohinju, ki se je v Preddvoru s šestimi doseženemi zadetki sprehodil do prvih treh točk, v gosteh pa je gladko zmagalo tudi Naklo, ki je zmagalo na Godešiču s 4:0. Škofja Loka je doma premagala Visoko s 3:2, pri čemer je že v prvem polčasu vodila s 3:0, JuRentA Bitnje so premagale Niko Železniki z 2:1, Žiri pa so odpravile Polet s 3:0. Edina tekma, ki se je končala neodločeno, je bila na Jesenicah, kjer so se domačini in gostje iz Britofa razšli z rezultatom 3:3.

 Pričetek tekmovanja v GNL-člani (23.08.2016)

V soboto, 27.8. se bo pričelo prvenstvo v Gorenjski članski ligi, kamor se je prijavilo 14 ekip. Tekmovanje bo potekalo v dveh delih. Najprej bo vsaka ekipa po enkrat igrala s preostalimi (13 krogov, pri čemer bo 11 krogov odigranih jeseni, 2 pa v pomladanskem delu), nato pa se bo najboljših šest uvrstilo v skupino za prvaka, preostalih osem pa v skupino za obstanek oz. za razvrstitev od sedmega mesta naprej. Ekipe v ligi za prvaka bodo v pomladanskem delu med seboj odigrale še deset krogov (dvokrožni sistem), ekipe iz lige za obstanek pa sedem krogov (enokrožni sistem).

V prvem krogu se bodo pomerili (pričetek tekem je ob 17.30):

JurentA Bitnje : Niko Železniki
Preddvor : Bohinj
Jesenice : Britof
Žiri : Polet
Škofja Loka : Visoko 
Kondor Godešič : Naklo

Tekma Jecom Sport DLN : Zarica Kranj B je preložena na kasnejši termin.
 

 Rezultati 2. kroga 2.faze kvalifikacij za popolnitev 2.SML/SKL-zahod 16/17 (15.06.2016)

Šobec Lesce : Brinje-Grosuplje 

KADETI 0:4 (0:3)
MLADINCI  1:0 (0:0)

Jadran Dekani : NŠ Ajdovščina

KADETI  2:1 (0:0)
MLADINCI  5:2  (4:2) 


V tekmovaknem letu 2016/17 bosta v 2.SML/SKL-zahod na podlagi kvalifikacij nastopila Jadran Dekani in Brinje-Grosuplje.

 Poznana para 2. faze kvalifikacij za popolnitev 2.SML/SKL-zahod 16/17 (11.06.2016)

Na podlagi opravljenega žreba in končne skupne lestvice prve faze kvalifikacij med prvaki MNZ, sta para druge faze kvalifikacij naslednja:

PRVI TEKMI - Sreda, 15.6.2016:

-          NŠ Ajdovščina : Jadran Dekani;

-          Brinje-Grosuplje : Šobec Lesce.

 

POVRATNI TEKMI - Sobota, 18.6.2016:

-          Jadran Dekani : NŠ Ajdovščina;

-          Šobec Lesce : Brinje-Grosuplje.

 Uradno končana tudi GNL-člani (05.06.2016)

S tekmami 21. kroga se je tudi uradno končalo prvenstvo v Gorenjski članski ligi. V Velesovem so se prvaki razšli z gosti iz Bitenj neodločeno 1:1 in po tekmi ponosno dvignili pokal, ki so si ga z najprepričljivejšimi igrami tekom celega prvenstva tudi zaslužili. A časa za slavje ne bo veliko, saj se bodo morali v klubu hitro lotiti izpolnjevanja obsežne licenčne dokumentacije, ki je nujna za igranje v 3.SNL-center. Na preostalih tekmah so bili strelci izredno razpoloženi. Na Svetem Duhu je v zadnjih krogih prebujeni Kondor-Polet premagal Britof s 7:0, z enakim izidom pa je Bohinj, od koder prihaja tudi najboljši strelec prvenstva Mitja Horvat (22 zadetkov), nadigral zdesetkani Preddvor. Največ golov je bilo v Podbrezjah, kjer so domačini premagali Jecom Sport DLN s 6:2, osem pa bi jih lahko bilo tudi na Visokem, kjer je bil rezultat 3:3, pri čemer so domačini zastreljali dve najstrožji kazni. Edina zmaga na gostovanju je že v petek uspela Ločanu, ki je v Naklem zmagal s 3:1.

 Brinje-Grosuplje uspešnejše (05.06.2016)

V prvem krogu kvalifikacij za popolnitev 2.SML/SKL-zahod 2016/17 so kadeti ekipe Brinje-Grosuplje premagali vrstnike Save Kranj s 6:0, mladinci pa so bili boljši s 3:0. Tekmi drugega kroga bosta na sporedu v sredo, 8.6.2016 (ob 16.00 kadeti in ob 18.00 mladinci), ko se bosta v ŠP Stražišče pri Kranju pomerili Sava Kranj in NŠ Ajdovščina.

 Žreb parov v kvalifikacijah za poplnitev 2.SML/SKL-zahod - 1. faza (31.05.2016)

Na sedežu MNZG-Kranj je bil v prisotnosti Vodje tekmovanja in Disciplinskega sodnika 2. SML/SKL-zahod opravljen žreb parov prve faze kvalifikacij za popolnitev 2. SML/SKL-zahod v tekmovalnem letu 2016/17. V prvem krogu, v soboto, 4. junija 2016, se bosta pomerili ekipi BRINJE-GROSUPLJE in SAVA KRANJ. Tekmi se bosta odigrali v ŠP Brinje v Grosupljem in sicer kadeti ob 16.00 in mladinci ob 18.00.

V drugem krogu (sreda, 8.6.2016) se bo poraženec prvega kroga pomeril z ekipo NŠ AJDOVŠČINA; če bo to Brinje-Grosuplje, se tekmi igrata v Ajdovščini, če pa Sava Kranj, pa v Kranju.

 Odigran še zadnji krog v 2.SML/SKL-zahod (29.05.2016)

V zadnjem krogu 2.SML/SKL-zahod je Ilirija 1911 Extra-Lux potrdila prvo mesto na skupni lestvici z dvema zmagama v Ivančni Gorici. Kadeti so bili boljši s 3:0, mladinci pa so slavili zmago z 2:0, kar jim je zadostovalo za ohranitev prvega mesta z dvema točkama prednosti pred ekipo Kalcer Radomlje. V nižji rang tekmovanja so izpadle ekipe, uvrščene od 11. do 14. mesta: Slovan, Rudar Trbovlje, Jesenice in Ivančna Gorica. Devetouvrščena ekipa Šobec Lesce bo v vsakem primeru nastopala v kvalifikacijah za popolnitev 2.SML/SKL-zahod proti enemu izmed zmagovalcev MNZ kvalifikacij, usoda osmouvrščenega Jadrana iz Dekanov in desetouvrščenega Britofa pa je v rokah Ilirije. Če Ljubljančanom uspe v kvalifikacijah za popolnitev 1.SML/SKL proti Rudarju iz Velenja, je obstanek zagotovljen tudi Jadranu, Noga Britof pa se priduži Lescam v kvalifikacijah proti enemu izmed zmagovalcev MNZ kvalifikacij. Če pa se Ilirija ne bo uspela uvrstiti v 1.SML/SKL, pa bo v že omenjenih kvalifikacijah nastopil Jadran, Britof pa se bo preselil v nižji rang tekmovanja.

 Jesenice najboljše pri U15 (29.05.2016)

V zadnjem krogu GNL-starejši dečki U15 so Jeseničani proti vrstnikom iz Škofje Loke doživeli svoj prvi poraz v sezoni, ki pa ni vplival na njihovo že prej zagotovljeno prvo mesto. Naslov prvaka so osvojili s 57 točkami, dve manj pa sta zbrali ekipi Škofja Loka-Medvode in NOGA Triglav. Jesenice se bodo v kvalifikacijah za vstop v ligo U15 pod okriljem NZS pomerili s prvakom MNZ Ljubljana, prva tekma pa bo v soboto, 11.6. na Jesenicah.

 V GNL-člani zelo učinkovito (28.05.2016)

V derbiju GNL-člani sta se Ločan in Velesovo razšla neodločeno 1:1, s čimer sta obe ekipi potrdili tudi končno uvrstitev na lestvici - Velesovo je prvak, Ločan pa prvi zasledovalec. Na tretjem mestu se je Bitnjam pridružilo Visoko, ki je bilo v medsebojnem dvoboju boljše z 1:0, Naklo pa se je z zmago v Železnikih s 5:3 približalo svojim današnjim tekmecem na dve točki zaostanka.
V skupini za obstanek je Britof premagal Podbrezje s 3:0, pravo malo katastrofo pa sta doma doživela Preddvor in Jecom Sport DLN. Prve je premagal Kondor-Polet s 6:1, druge pa Bohinj z 8:1.  

 Ilirija 1911 prvak 3.SNL-center (28.05.2016)

V zadnjem krogu 3.SNL-center je Ilirija 1911 na Jesenicah premagala domačine s 3:0 in tako osvojila naslov prvaka z 59 točkami in se bo v kvalifikacijah za preboj v 2.SNL pomerila z Brežicami. Drugi s točko manj je AŠK Bravo, ki je v derbiju v Ivančni Gorici zmagal z 2:1, Dolenjci pa so na koncu tretji s 55 točkami. V zasavskem derbiju je Rudar v Zagorju zmagal z 2:1, z enakim izidom pa je na Bledu zmagala tudi Komenda.V gosteh sta bili uspešni tudi ekipi Sava Kranj, ki je premagala Jezero Medvode s 3:1 in Šobec Lesce, ki so zmagale v Podzemlju s 3:0. Edina zmaga na domačem igrišču je uspela ekipi Brinje-Grosuplje, ki je premagala Žiri z 1:0.

 Škofja Loka-Medvode kadetski prvak, Sava Kranj prva na skupni lestvici (28.05.2016)

V zadnjem krogu gorenjske kadetske lige sta se na tekmi v Medvodah, ki je odločala o marsičem, ekipi Škofja Loka-Medvode in Sava Kranj razšli neodločeno 1:1. S tem rezultatom so domačini potrdili osvojitev naslova kadetskega prvaka, ki pa ima nekoliko grenak priokus, saj je Sava osvojila prvo mesto na skupni lestvici mladincev in kadetov. Na vrhu Ima sicer enako število točk (in tekmo manj; mladinci igrajo jutri proti Zarici Kranj) kot Škofja Loka-Medvode, točkovno enaki sta ekipi tudi v medsebojnih tekmah, ker pa je Sava na njih dosegla zadetek več, jo to uvršča pred nepsrednega konkurenta. Z osvojenim prvim mestom si je skupna ekipa Sava Kranj priborila pravico do nastopa v kvalifikacijah za poplnitev 2.SML/SKL-zahod, kjer se bo pomerila s prvakoma iz MNZ Ljubljane in Enotne primorske lige.

 Ilirija 1911 Extra-Lux skupni prvak 2. SML/SKL-zahod (22.05.2016)

V 25. krogu 2. SML/SKL-zahod je Ilirija 1911 Extra-Lux doma premagala Šobec Lesce tako pri kadetih (2:1) kot tudi pri mladincih (3:2), Kalcer Radomlje pa so bile proti ekipi iz Goriških Brd le polovično uspešne, s čimer so Ilirijani že postali skupni prvaki, saj imajo na lestvici neulovljivih sedem točk prednosti. Končno tretje mesto na skupni lestvici je osvojil Šenčur, ki je tokrat doma razočaral svoje pristaše in obakrat izgubil proti zadnjeuvrščeni Ivančni Gorici, za četrto mesto pa se še borijo Brda, Roltek Dob in Elta Izola. Med ekipami, ki se borijo za obstanek, je verjetno usodna poraza doživel Rudar proti Britofu, ali bo to slednjemu pomagalo, pa bo znano v zadnjem krogu. Jadran dekani je z zmagama na Dobu osvojil končno osmo mesto, za deveto pa so poleg Britofa v igri še Šobec Lesce in Slovan.

 Ilirija 1911 ima usodo v svojih rokah (21.05.2016)

V predzadnjem krogu 3. SNL-center je Ilirija 1911 v drugem delu tekme strla odpor Zagorja, ki je ob polčasu vodilo z 1:0, in z dvema goloma Urtlja v 77. in 80. minuti na koncu zmagala z 2:1. Zmagala sta tudi oba njena konkurenta v boju za prvaka – Ivančna Gorica je v Trbovljah premagala Rudar z 1:0, AŠK Bravo pa je doseglo najvišjo zmago prvenstva – Jezero Medvode je sicer povedlo z 1:0, na koncu pa je AŠK Bravo zmagal kar 12:1. Jesenice so lovile zadnjo možnost za obstanek v Komendi, kjer so povedle z 1:0, Komenda pa je v drugem polčasu zadela trikrat in zapečatila usodo Gorenjcev. Blizu obstanka so Žiri, ki so premagale Kolpo z 2:0, pomembno točko pa so v gorenjskem derbiju osvojile tudi Lesce, ki so remizirale z Bledom 1:1.

Pred zadnjim krogom v 3.SNL-center ima prva Ilirija 1911 na lestvici 56 točk, eno več od AŠK Bravo in Ivančne Gorice, kar pomeni, da ima v boju za naslov prvaka škarje in platno v svojih rokah – v zadnjem krogu mora na Jesenicah zmagati. Če na Jesenicah osvoji le točko, bo prvak zmagovalec derbija med Ivančno Gorico in Bravom, če pa bi se le-ta končal neodločeno, pa bi tudi remi Iliriji zadostoval za naslov prvaka. V primeru poraza Ilirije pa je možnosti nekoliko več. Če bi tekmeca v Ivančni Gorici remizirala, bi nastal trokrog, v katerem je najboljši AŠK Bravo, v primeru zmage enega ali drugega, pa bi bil zmagovalec tudi prvak. Skratka, bo še zelo napeto. 

 Velesovo že prvak Gorenjske članske lige (21.05.2016)

Velesovo je že dva kroga pred koncem postalo prvak Gorenjske članske lige. V današnji tekmi je s 3:0 odpravilo Železnike, najbližji zasledovalec Ločan pa je v sosedskem derbiju izgubil v Bitnjah z 2:1. Velesovo ima tako dva kroga pred koncem 41 točk, Ločan s tekmo manj pa ima deset točk zaostanka, ki ga tudi teoretično ne more več nadoknaditi. Dobro formo v pomladanskem delu je potrdilo tudi Visoko, ki je premagalo Naklo z 2:0 in se utrdilo na četrtem mestu. V skupini za obstanek sta se Podbrezje in Bohinj razšla brez zadetkov, Preddvor pa je v Britofu v prvem polčasu zaostajal, v drugem pa rezultat obrnil v svojo korist in zmagal z 2:1. Tekma Kondor-Polet : Jecom Sport DLN bo v torek, 31.5. ob 18.00.

 V 2.SML/SKL-zahod še vse odprto (18.05.2016)

V 2.SML/SKL-zahod je bil danes odigran 24. krog. Tako v mladinski kot kadetski konkurenci je vodilni dvojec zmagal v gosteh, kar pomeni, da Ilirija 1911 Extra-Lux na skupni lestvici še vedno vodi s štirimi točkami prednosti pred ekipo Kalcer Radomlje. V zadnjih dveh krogih Ilirijani igrajo doma z Leščani in gostujejo pri že odpisani Ivančni Gorici, Kalcer Radomlje pa na domačem igrišču gostijo Brda, v zadnjem krogu pa odhajajo v Dekane. Še bolj napeto kot v boju za skupnega prvaka pa je v drugem delu skupne lestvice, kjer se bo odločalo, katere ekipe izpadejo in kateri dve se bosta borili za obstanek v dodatnih kvalifikacijah z zmagovalcema MNZ kvalifikacij. Dva kroga pred koncem je že jasno, da 2.SML/SKL-zahod zapuščata Ivančna Gorica in Jesenice, v nezavidljivem položaju sta Rudar Trbovlje in Noga Britof, obstanka pa nimajo zagotovljene niti ekipe, ki so trenutno uvrščene od osmega do desetega mesta: Jadran Dekani, Šobec Lesce in Slovan. Vse je namreč odvisno od števila ekip, ki bodo na zahod izpadle iz 1.SML/SKL oziroma iz dodatnih kvalifikacij za njeno popolnitev.

 Triglavu pokalna lovorika (18.05.2016)

V finalni tekmi članov za pokal MNZG-Kranj je kranjski Triglav v ŠC Kranj premagal Žiri s 6:0. Triglavani so bili boljši že v prvem polčasu, ki so ga dobili z 2:0, v drugem pa so dosegli še štiri zadetke in zasluženo zmagali. Matej Poplatnik je zadel trikrat, Žurga, Šmit in Krcić pa po enkrat. Tako kot zmagovalci pa si čestitke zaslužijo tudi Žirovci, predvsem za borbeno in fair igro. Obema ekipama želimo veliko uspeha v prvem krogu pokalnega tekmovanja pod okrijem NZS.

 V boju za prvaka in obstanek v 3.SNL-center zelo napeto (14.05.2016)

V 24. krogu 3.SNL-center je AŠK Bravo že včeraj v gosteh premagal Brinje-Grosuplje s 3:2 in se na lestvici na vrhu izenačil z Ivančno Gorico, ki je nekoliko presenetljivo visoko izgubila v Zagorju s 4:1. Vodečima se lahko jutri v primeru zmage nad Komendo pridruži še Ilirija 1911, ki bo v sredo igrala še zaostalo tekmo proti kranjski Savi, tako da bo v boju za prvaka očitno negotovo do zadnje minute prvenstva. Podobno kaže tudi v boju za obstanek, kjer so danes veliko zmago dosegli Leščani, ki so po preobratu v drugem polčasu zmagali na sosedskem derbiju na Jesenicah z 2:1. Obstanek si je dokončno zagotovil Rudar iz Trbovelj, ki je visoko, s 5:1 zmagal v Medvodah, do zadnjega pa bodo očitno trepetali Žirovci, ki so tokrat izgubili na Bledu z 2:0.

Poleg tekme med Ilirijo 1911 in Komendo se bosta jutri pomerili še Kolpa in Sava Kranj.

 18. krog v GNL-člani okrnjen (14.05.2016)

V 18. krogu GNL-člani so bile odigrane le štiri tekme. Močno popoldansko deževje je odplaknilo tekmo v Škofji Loki med ekipama Ločan in Visoko, v Preddvoru pa je tekma odpadla, saj so gostje iz Podbrezij javili, da se ne morejo zbrati v zadostnem številu. Med odigranimi tekmami izpostavimo novo zmago vodilne ekipe Velesovo; tokrat so v gosteh premagali Naklo s 4:0. Na lestvici imajo tako že deset točk prednosti pred Ločanom, ki ima dve tekmi manj, JuRentA Bitnje, ki so odigrale 1:1 v Železnikih, pa na tretjem mestu zaostajajo že za 12 točk. V skupini za obstanek sta se Jecom Sport DLN in Britof razšla neodločeno 2:2, Bohinj pa je potrdil vodeči položaj z zmago 3:1 proti ekipi Kondor-Polet.

 FK Stripy državni prvak v kategoriji U19 (13.05.2016)

Selekcija U19 Futsal kluba Stripy je že drugič zapored postala državni prvak. V zadnjih dveh sezonah niso izgubili niti ene tekme. V 16. krogih rednega dela je bilo 14 zmag in dva neodločena izida, gol razlika pa kar 95:23. S tem je bilo zbranih 44 točk, drugo uvrščena ekipa pa jih je zbrala 35.

V končnici so bili v 1/4 finalu najprej dvakrat boljši od KMN Sevnica - skupni izid 8:0, v polfinalu pa so izločili FC Litijo (6:4). Finale je bilo podobno lanskemu. Spet so se srečali z ekipo FK Zavas iz Vrhnike. Prvo srečanje na Vrhniki se je končalo z minimalno zmago 5:4, povratna finalna tekma v domači Škofji Loki pa se je končala 7:3.

 

V finalu je padel tudi redko viden zadetek na futsal igriščih: https://www.facebook.com/92623307846/videos/vb.92623307846/10154321498452847/?type=3&theater

 Ivančna Gorica z minimalno zmago ponovno sama na vrhu (07.05.2016)

V 23. krogu 3. SNL-center je Ivančna Gorica premagala Jezero Medvode z 1:0 in prevzela vodstvo na lestvici z 52 točkami. Drugi je trenutno AŠK Bravo - zbral je tri točke manj, ki je že med tednom premagal Kolpo s 4:0, tretja pa Ilirija 1911, ki bo tekmo 23. kroga odigrala v sredo v Lescah. V tem krogu so pomembno zmago doma dosegle tudi Žiri, ki so s 4:1 odpravile Jesenice, s čimer so se jim na lestvici približale zgolj na dve točki zaostank. Doma je bila uspešna tudi Sava Kranj, ki je premagal Bled Hirter s 3:2, edino točko gostom pa je priborila ekipa Brinje-Grosuplje, ki je v Trbovljah remizirala z 1:1. Jutri bo še tekma Komenda : Zagorje,

 Danes odigranih precej zaostalih tekem (04.05.2016)

Na današnjih tekmah so bili doseženi naslednji rezultati:

3.SNL-center
 - zaostala tekma 21. kroga, JEZERO MEDVODE : BRINJE-GROSUPLJE 1.2 (1:1)
 - zaostala tekma 22. kroga, JESENICE : SAVA KRANJ 0:1 (0:0)
 - vnaprej odigrana tekma 23. kroga, AŠK BRAVO : KOLPA 4:0 (3:0)

2.SML/SKL-ZAHOD
 - zaostala tekma 21. kroga 2.SKL-zahod, IVANČNA GORICA : ŠOBEC LESCE 0:2 (0:1)
 - zaostala tekma 21. kroga 2.SML-zahod, IVANĆNA GORICA : ŠOBEC LESCE 1:1 (0:0)

GNL - ČLANI; zaostali tekmi 16. kroga
 - JECOM SPORT DLN : FC PODBREZJE 2:2 (1:1)
 - NIKO ŽELEZNIKI : VISOKO 0:1 (O:1) 

 Vodilni dvojec uspešen v gosteh (30.04.2016)

V 22. krogu 3. SNL-center je Ivančna Gorica v sosedskem derbiju v gosteh premagala Brinje-Grosuplje z 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel Arsić v 85. minuti, pri čemer so gostje od 75. minute ostali le z desetemi igralci na igrišču, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Sviben. Nekoliko lažje delo je na Bledu imel AŠK Bravo, ki je premagal domačine z 2:0. Najvišjo zmago kroga je doseglo Zagorje, ki je ugnalo zadnjeuvrščeno ekipo Jezero Medvode s 6:0, na domačem igrišču pa je zmagala tudi Komenda, ki je bila s 3:1 boljša od Leščanov. Edini neodločeni rezultat je bil dosežen v Podzemlju, kjer sta se Kolpa in Rudar Trbovlje razšla z rezultatom 1:1. 
Na lestvici vodi Ivančna Gorica z 49 točkami, drugi AŠK Bravo jih ima 46, tretja Ilirija 1911 z dvema tekmama manj pa 43. Jutri je na sporedu še tekma Ilirija 1911 : Žiri, v sredo pa gorenjski derbi na Jesenicah, kjer gostuje kranjska Sava.

 Zaradi vremenskega kaosa v GNL.člani brez odigranih tekem (27.04.2016)

Danšnje popoldansko poslabšanje vremena je povzročilo predčasno prekinitev oziroma odpoved vseh tekem v GNL-člani. O nadomestnih terminih se bodo klubi medsebojno sporazumeli v najkrajšem možnem času.

 V 3.SNL-center odigrani le dve tekmi (27.04.2016)

Zaradi vremenskih razmer, ki so se v popoldanskem času drastično poslabšle (sneženje, sodra in veter) se tekme Rudar Trbovlje : Bled Hirter, Šobec Lesce : Zagorje in Jezero Medvode : Brinje Grosuplje sploh niso pričele, tekmi Sava Kranj : Ilirija 1911 in Žiri : Komenda pa sta bili predčasno prekinjeni in se bosta morali odigrati ponovno. Tako sta bila v 21. krogu odigrani le dve tekmi, ki sta se končali z zmago domačih s 4:1. Ivančna Gorica je bila boljša od Kolpe, AŠK Bravo pa je že dopoldne ugnal Jesenice. Na lestvici po nepopolnem 21, krogu vodi Ivanćna Gorica s 46 točkami, AŠK Bravo jih ima 43, enako pa tudi Ilirija 1911 s tekmo manj.

 Vodeči dvojec 3.SNL-center poražen (24.04.2016)

V 20. krogu 3. SNL-center sta obe vodeči ekipi izgubili. Že včeraj je AŠK Bravo v mestnem derbiju premagal Ilirijo 1911 z 2:1, danes pa je Bled Hirter presenetljivo ugnal Ivančno Gorico s 3:2. Vodilni dvojec tako ostaja pri 43 točkah, tretji AŠK Bravo pa zaostaja le še za tri. V boju za obstanek sta se ekipi Šobec Lesce in Žiri razšli neodločeno 1:1, Rudar pa je s 3:2 zmagal na Jesenicah. Razburljivo je bilo tudi na drugi tekmi zasavskega ligaša v Zagorju, kjer je ekipa Brinje-Grosuplje dvakrat vodila, na koncu pa je bil rezultat neodločen 2:2. Najvišji zmago kroga je uspela Kolpi, ki je s 5:1 nadigrala Jezero Medvode, doma pa je ponovno zmagala tudi Komenda, ki je bila boljša od Save Kranj z 2:0.

Naslednji krog bo že v sredo, 27.4., med zanimivejšimi pari pa sta vsekakor Sava Kranj : Ilirija 1911 in Ivančna Gorica : Kolpa.

 Na derbiju v Velesovem neodločeno (23.04.2016)

V derbiju 16. kroga GNL-člani sta se Velesovo in Ločan Škofja Loka razšla neodločeno 2:2, s čimer je Velesovo ohranilo štiri točke prednosti pred današnjimi nasprotniki, medtem ko tretje JuRentA Bitnje zaostajajo že pet točk, saj so tokrat izgubile na Visokem z 2:0. Na tretji tekmi skupine za prvaka je Naklo doseglo prvo pomladansko zmago – boljše je bilo od gostov iz Železnikov s 3:0. V skupini za obstanek je Preddvor izgubil še tretjič zapored – tokrat s 4:3 na gostovanju pri ekipi Kondor-Godešič, ki je tako dosegla svojo drugo prvenstveno zmago. Na vrhu te skupine ostaja Bohinj, ki je nadigral Jecom Sport DLN s 6:0, medtem ko bo tekma FC Podbrezje : Britof  odigrana v sredo, 11.5. ob 18.00.

 Velesovo prvič poraženo (16.04.2016)

V 14. krogu GNL- člani je Velesovo doživelo prvi poraz - V Železnikih so bili domačini boljši z 1:0, edini zadetek pa je v 68. minuti dosegel Markelj. Kljub porazu pa Velesovo še vedno vodi s štirimi točkami prednosti, saj sta se najbližja zasledovalca, Ločan Škofja Loka in JuRentA Bitnje razšla neodločeno 1:1. V tretji tekmi skupine za prvaka je Visoko na gostovanju premagalo Naklo z 2:1.
V skupini za obstanek je Bohinj nadigral FC Podbrezje s 4:0, Jecom Sport DLN pa je po dveh zaporednih porazih vknjižil prvo zmago - v Šenčurju je premagal Kondor-Polet z 1:0. Edino zmago v gosteh v tej skupini je dosegel Britof, ki je že v prvem polčasu izkoristil zaspanost Preddvorčanov in povedel s 3:0, v drugem pa potem z rutinirano igro obdržal ugoden rezultat in na koncu zmagal s 4:2. 

 Ivančna Gorica in ilirija 1911 skupaj na vrhu (16.04.2016)

V 19. krogu 3. SNL-center so največje presenečenje pripravili Jeseničani, ki so proti favorizirani Ivančni Gorici iztržili točko za nedločen rezultat brez zadetkov. Spodrsljaj favoritov je izkoristila Ilirija 1911, ki je v Trbovljah deklasirala domačine z 9:0 in se pridružila Ivančni Gorici na vrhu s 43 točkami. Tretji je po zmagi nad Komendo s 4:0  AŠK Bravo s šestimi točkami zaostanka. Tretjo zmago v prvenstvu so dosegli Žirovi, ki so bili doma boljši od Zagorja s 3:2, pri čemer gostje v 92. minuti niso izkoristili kazenskega udarca. Dve tekmi sta se končali z zmago domačih s 3:1: Brinje-Grosuplje je bilo boljše od Kolpe, Sava Kranj pa od Leščanov. Jutri bo še tekma (ob 16.00) Jezero Medvode: Bled Hirter.

 Triglav drugi finalist (13.04.2016)

V drugi polfinalni tekmi članov za Pokal MNZG-Kranj je Triglav v gosteh premagal Šenčur s 3:1 - ob polčasu je bilo 1:1, in se uvrstil v finale, kjer se bo pomeril z ekipo iz Žirov. 

 Reprezentanca MNZG-Kranj v finalu (13.04.2016)

Reprezentanca MNZG-Kranj je v polfinalu Pokala regij po pravi drami premagala reprezentanco MNZ Ptuj in se uvrstila v finale, kjer se bo 11.5. v NNC Brdo pomerila z reprezentanco MNZ Maribor. Prvi polčas se je končal z vodstvom 1:0 - strelec je bil Huseinbašić iz kazenskega udarca, gostje pa so izenačili v 85. minuti. Pet minut kasneje se je našim reprezentantom ponudila izredna priložnost za zmago, saj je sodnik zaradi prekrška v kazenskem prostoru dosodil še drugo enajstmetrovko. Huseinbašić je tokrat strel z bele točke slabo izvedel, tako da se je tekma po rednem delu končala neodločeno 1:1. V loteriji izvajanja kazenskih udarcev so bil naši reprezentanti uspešnejši - zadeli so Križaj Jure, Kern Gašper, Bobolinski Goran in Grašič Rok, in na koncu zmagali s 5:3. Čestitke vsem fantom in trenerju Cirilu žontarju za zmago in uvrstitev v finale.


 Žiri prvi finalist članskega pokala (12.04.2016)

V današnji polfinalni tekmi članov za Pokal MNZG_kranj so Žiri premagale Zarico Kranj z 1:0, zmagoviti zadetek pa je dosegel Nace Eržen v 33. minuti. Drugi polfinale je na sporedu jutri, ko se bodo ob 19.00 v Šenčurju domačini pomerili s Triglavom.

 V Lescah padel tudi AŠK Bravo (09.04.2016)

Nogometaši ekipe Šobec Lesce so se očino specializirali za ekipe z vrha lestvice, saj so po Ivančni Gorici na domačem igrišču premagali še AŠK Bravo – rezultat je bil 2:1. Najvišjo zmago v tem krogu je doseglo Zagorje, ki je s 5:1 odpravilo Kolpo. Brez točk v pomladanskem delu še naprej ostaja Bled Hirter, ki je tokrat doma po vodstvu z 1:0 klonil proti ekipi Brinje-Grosuplje z 2.1, v gosteh pa so bile prvič v tem prvenstvu uspešne tudi Medvode, ki so premagale Jesenice z 2:1 in se z desetimi točkami na lestvici pridružile Žirem, ki so tokrat doma remizirale s Savo iz Kranja z 1:1.

Vse oči pa so že uprte v jutrišnji derbi vodilnih ekip v Šp Ilirija, kjer se bosta ob 16.30 pomerili Ilirija 1911 in Ivančna Gorica. Zadnja tekma tega kroga bo v sredo, 20.4. ob 17.00 v Komendi, kjer bo gostoval Rudar iz Trbovelj.

 Velesovo s petimi točkami prednosti (09.04.2016)

V 13. krogu gorenjske članske lige je v v skupini za prvaka na domačem igrišču uspelo zmagati le ekipi Velesovo, ki je bila boljša od Nakla z 1:0. Na preostalih dveh tekmah so bili gostje uspešnejši z 2:0. Na Visokem je zmagal Ločan, v Bitnjah pa Niko Železniki. Velesovo ima tako na lestvici 31 točk, pet pa za njim zaostajata JuRentA Bitnje in Ločan. V skupini za obstanek je Bohinj na Svetem Duhu visoko premagal Kondor-Polet s 4:1, še višja zmaga pa je uspela Britofu, ki je nadigral Jecom Sport DLN s 6:1 pri čemer sta se izkazala Logar in Lasica vsak s po tremi zadetki. Preddvor je s prvega mesta v tej skupini nazadoval na tretje, saj je izgubil na gostovanju pri FC Podbrezje s 3:1 - so vse dileme o zmagovalcu pa so bile rešene že v prvem polčasu, ko so domačini gostom natresli vse tri zadetke

V naslednjem krogu bosta najbolj zanimivi tekmi v Železnikih, kjer gostuje vodilno Velesovo in v Škofji loki, kamor prihajajo sosedje iz Bitenj.

 Ilirija 1911 in Ivančna Gorica sta se utrdili na vrhu (02.04.2016)

V 17. krogu 3.SNL-center je Ivančna Gorica premagala Komendo z 2:1, Ilirija 1911 pa je na gostovanju v Medvodah ugnala domačine s 3:0, tako da na vrhu lestvice ni sprememb - Ilirija 1911 ima še vedno točko prednosti pred Ivančno Gorico. Na preostalih treh današnjih tekmah so bili uspešnejši domačini. Sava je v Stražišču premagaa Zagorje z 2:1, Rudar je nadigral Šobec Lesce s 4:0, Brinje-Grosuplje pa so ugnale Jesenice z 2:0. Jutri bosta še tekmi v ŠP Ljubljana, kjer se bosta ob 11.00 srečala AŠK Bravo in Žiri ter v Podzemlju (ob 16.00), kamor prihaja Bled Hirter.

 V GNL-člani brez zmage za domače (02.04.2016)

S tekmami 12. kroga se je začel tudi pomladanski del prvenstva v Gorenjski članski ligi. Ekipe so na podlagi uvrstitve po jesenskem delu razvrščene v dve skupini in sicer prvih šest v ligo za prvaka, preostale pa v tako imenovano ligo za obstanek. Domačini so tokrat ostali brez zmage, saj so trikrat slavili gostje, trikrat pa je bil rezultat neodločen. Najvišjo zmago je dosegel Preddvor, ki je v Šenčurju premagal Jecom Sport DLN s 3:0, ki je že od 12. minute dalje ostal z desetimi igralci, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Rozman. Zmagale so tudi FC Podbrezje, ki so bile boljše od ekipe Kondor-Polet z 2:0, na tretji tekmi iz "spodnjega dela" pa gledalci niso videli zadetka - v Bohinju, kjer je gostoval Britof je bilo 0:0. V ligi za prvaka sta se oba sosedska derbija končala neodločeno 1:1. Na Visokem je Velesovo povedlo v prvem polčasu, domači pa so izenačili v drugem, medtem ko je bilo v Železnikih ravno obratno - povedli so domačini, izenačili pa gostje iz Škofje Loke. Na gostovanju je bila uspešna ekipa JurentA Bitje, ki je v premagala Naklo s 3:1 in se vodilnemu Velesovemu prebližila le na dve točki zaostanka.

 Uspeh reprezentance MNZG-Kranj v Pokalu regij (31.03.2016)

Včeraj je bila v Bakovcih odigrana četrtfinalna tekma v tekmovanju za Pokal regij med reprezentancama MNZ Murska Sobota in MNZG-Kranj. Domačini so že v uvodnih minutah povedli, izenačil je Miličević David v 20. minuti, zmagoviti gol pa je dosegel Bobolinski Goran v 69. minuti. Reprezentanca MNZG-Kranj je pod vodstvom trenerja Cirila Žontarja in pomočnika Milana Gogića nastopila v naslednji postavi (v skladu s pravili tekmovanja so v reprezentanci lahko igralci, ki nastopajo za klube v 3.SNL ali nižjem rangu tekmovanja):
Knavs Klemen (Sava Kranj), Huseinbašić Senad (Jesenice), Gračanin Dalibor (Velesovo), Kapetanović Zamis (Jesenice), Križaj Matic (Visoko), Bernik Andraž (Sava Kranj), Kern Gašper (Visoko), Križaj Jure (Sava Kranj), Miličević David (Sava Kranj), Grašič Rok (Bled Hirter), Kuhar Matevž (Velesovo), Tejič Dejan (Sava Kranj), Bobolinski Goran (Sava Kranj) in Turković Danijel (Sava Kranj).

V polfinalu se bo naša reprezentanca pomerila z MNZ Ptuj - tekma bo v sredo, 13.4.2016.

 Ilirija 1911 na vrhu (26.03.2016)

V 16. krogu 3.SNL-center je za največje presenečenje poskrbela ekipa Šobec Lesce, ki je z 1:0 premagala doslej vodečo Ivančno Gorico. Njen spodrsljaj je izkoristila Ilirija 1911, ki je na domačem igrišču nadigrala Brinje-Grosuplje s 7:2. Tretjeuvrščeni AŠK Bravo za mestnimi tekmeci zaostaja za 6 točk, saj je na težkem gostovanju pri kranjski Savi iztržil remi brez zadetkov. Dobro formo v pomladanskem delu je potrdilo Zagorje, ki je premagalo Bled Hirter z 1:0 in tako gostom prizadejalo že četrti zaporedni poraz. Pomembno zmago so dosegle tudi Žiri, ki so z 1:0 premagale Rudar in tako zadnje mesto prepustile ekipi Jezero Medvode, ki je klonila v Komendi z 2:1. Z gostovanja na Jesenicah pa se s točko vrača Kolpa, ki je s tem na lestvici ohranila visoko četrto mesto.

Naslednji krog bo odigran v soboto, 2.4. in nedeljo 3.4.2016, med zanimivejšimi pari pa omenimo srečanje prvo in zadnjeuvrščene ekipe v Medvodah, ter gostovanje Komende v Ivančni Gorici.

 Gorenjski derbi Jesenicam (19.03.2016)

V sosedskem derbiju 15. kroga 3. SNL-center so Jesenice na Bledu premagale domačine z 1:0. Edini zadetek je v 51. minuti dosegel Grbič, le šest minut kasneje pa so Jeseničani ostali na igrišču le z desetimi igralci, saj je bil izključen Pašić. Številčne prednosti domači niso uspeli izkoristiti, tako da so gostje osvojili pomembne točke v boju za obstanek v ligi. Dve tekmi 15, kroga sta se končali z rezultatom 1:1 in sicer Brinje-Grosuplje : Komenda in Jezero Medvode : Šobec Lesce, pri čemer je zanimivo, da so na obeh domačini izenačujoči zadetek dosegli v 92. minuti. Na preostalih dveh tekmah je Ivančna Gorica premagala Žiri s 3:0, Rudar pa je bil v Trbovljah boljši od Save z 2:1.

Jutri sta na sporedu še tekmi AŠK Bravo : Zagorje in Kolpa Ilirija 1911.

 Pomladanski del v 3.SNL-center pričeli z zaostalimi tekmami (12.03.2016)

Danes so bile odigrane tri tekme 14. kroga, ki so v jesenskem delu odpadle zaradi neugodnih vremenskih razmer. Ilirija je na domačem igrišču šele ob koncu tekme uspela preobrniti rezultat v svojo korist in zmagati s 3:1, s čimer so je vodeči Ivančni Gorici približala na dve točki zaostanka, saj je slednja le remizirala v Kranju proti Savi - bilo je 0:0. Tekma Šobec lesce : Brinje Grosuplje se je končala z zmago gostov z 2:1. Jutri ob 11.00 se bosta v ŠP Ljubljana pomerili še ekipi AŠK Bravo in Rudar Trbovlje.

 Za konec prvi poraz Ivančne Gorice (28.11.2015)

Na zaostali tekmi 13. kroga 3. SNL-center je AŠK Bravo premagal Ivančno Gorico z 1:0, kar je njen prvi poraz v letošnjem prvenstvu in hkrati tudi prvi gol, ki so ga prejeli. Pred nadaljevanjem prvenstva spomladi, vodi Ivančna Gorica z 32 točkami, štiri manj ima Ilirija, pet pa Kolpa. AŠK Bravo se je z današnjo zmago povpel na četrto mesto, kjer zaostaja za prvim za šest točk.

 Odpovedane tekme 14. kroga 3.SNL-center bodo odigrane marca 2016 (24.11.2015)

Tekme 14. kroga 3. SNL-center

Ilirija : Bled Hirter,

Sava Kranj : Ivančna Gorica,

Šobec Lesce : Brinje-Grosuplje,

AŠK Bravo : Rudar Trbovlje,

ki so bile  v soboto, 21.11. in nedeljo 22.11.2015 zaradi neugodnih vremenskih razmer, ki niso dopuščale regularnih razmer za igranje, odpovedane, se bodo odigrale v terminu 12. in 13. marec 2016, torej teden dni pred nadaljevanjem prvenstva, določenim s tekmovalnim koledarjem NZS.

 V prvem "pomladanskem" krogu povsem zimske razmere (21.11.2015)

V skladu s tekmovalnim koledarjem NZS je ta vikend na sporedu 14. krog oziroma 1. krog pomladanskega dela prvenstva v 3.SNL-center. Če smo imeli celotno jesen zares ugodne vremenske razmere, pa jo je vreme tokrat močno zagodlo. Napovedi vremenoslovcev so se uresničile in po dopoldanskem deževju je okrog poldneva pričelo močno snežiti, pri čemer se je sneg hitro pričel oprijemati tal. V Stražišču in Ljubljani sta sodnika pred tekmo presodila, da zaradi vremenskih okoliščin niso izpolnjeni pogoji za regularno igranje, tako da sta bili tekmi Sava Kranj : Ivančna Gorica in Ilirija : Bled Hirter odpovedani. V Lescah se je tekma Šobec Lesce in Brinje-Grosuplje sicer pričela, a jo je sodnik že po desetih minutah zaradi zasneženega igrišča prekinil. Tako sta bili odigrani le tekmi v Žireh, kjer so domačini vknjižili prvo zmago - bili so boljši od Jezera Medvode z 2:0, in v Zagorju, kjer so bili domačini boljši od jesenic s 3:0. 
Odpovedana je tudi že nedeljska tekma Bravo : Rudar Trbovlje, medtem ko se bo dvoboj med Komendo in Kolpo odigral ob 14.00 v ŠP Komenda. 

 2.SML/SKL-zahod: Ilirija Extra-Lux jesenski prvak (15.11.2015)

Mladinci Ilirije Extra-Lux so z zmago v 13. krogu proti vrstnikom iz Ivančne Gorice potrdili naslov jesenskih prvakov. Osvojili so 35 točk, pri čemer so še brez poraza, neodločeno pa so igrali le dvakrat. Na drugem mestu je s sedmimi točkami zaostanka Elta Izola, še dve manj pa ima Šenčur na tretjem mestu.

Enako uspešno kot mladinci, so jesenski del končali tudi kadeti Ilirije. V jesenskem delu so zbrali 32 točk, tri več od Šenčurja in štiri od Radomelj.

Na skupni lestvici ima tako Ilirija Extra-Lux na prvem mestu 67 točk, drugi je Šenčur, ki jih je zbral 55, tretje Kalcer Radomlje pa jih imajo 51.

Naslednjo soboto se bo jesenski del tudi uradno končal s zaostalima tekmama v Dekanih med domačim Jadranom in Rudarjem iz Trbovelj, pomladanski del prvenstva pa se bo pričel v soboto, 12. oziroma nedeljo 13. marca 2016.

 Zasavski derbi v Trbovljah dobili Zagorjani (14.11.2015)

V tradicionalnem zasavskem derbiju je Zagorje v Trbovljah pred 1500 gledalci premagalo Rudar z 2:1. Povedli so gostje z golom Aneja Kureža v 31. minuti, tik pred koncem prvega polčasa je izenačil Jan Berger, zmagoviti gol za Zagorjane pa je dosegel Gašper Kurež v 86. minuti. Izmed preostalih tekem velja omeniti visoko zmago Ilirije, ki je kar s 7:1 odpravila Jesenice, s čimer na lestvici zaseda drugo mesto (4 točke manj od Ivančne Gorice) z 28 točkami, dve manj pa ima tretja Kolpa, ki je v tokrat v Lescah remizirala brez zadetkov. Žirovci tudi v zadnji tekmi jesenskega dela niso uspeli zmagati. Po vodstvu z 1:0 so ekipi Brinje-Grosuple dovolili preobrat, tik pred koncem pa jim je le uspelo rešiti točko za končnih 2:2. Edina ekipa brez neodločenega rezultata še naprej ostaja Sava iz Kranja, ki je doma premagala Jezero Medvode z 1:0 - sedem zmag in šest porazov jo uvršča na trenutno šesto mesto.

Komenda in Bled Hirter igrata jutri ob 14.00 v ŠP Komenda, AŠK Bravo in vodeča ter neporažena Ivančna Gorica pa bosta tekmo odigrala v soboto, 28.11. ob 11.00.

 Visočani, kljub porazu, zadovoljno iz Preddvora (07.11.2015)

V zadnjem krogu jesenskega dela Gorenjske članske lige so štiri tekme odločale o ekipah, ki bodo v pomladanskem delu nastopale v ligi za prvaka oziroma v ligi za razvrstitev od sedmega do dvanajstega mesta. Sosedski »El Clasico« v Preddvoru se je za domače začel šokantno, saj so prejeli zadetek že v prvi minuti, v nadaljevanju pa so z borbeno igro spremenili potek tekme in na koncu zasluženo zmagali s 4:1. Junak tekme je bil vsekakor Domen Kern, ki je v polno zadel kar trikrat. Kljub porazu pa sosedje z Visokega niso bili preveč razočarani, saj jim je šel močno na roko rezultat v Bohinju, kjer je vodilno Velesovo upravičilo vlogo favorita in premagalo domačine s 4:2. Tako je Bohinj pristal na sedmem mestu in bo v pomladanskem delu igral skupaj z naslednjimi ekipami: Preddvor, FC Podbrezje, Jecom Sport DLN, Britof in Kondor-Polet. V ligo za prvaka sta se poleg Visokega, z zmagama v zadnjem krogu, uvrstila tudi Naklo (2:1 v Podbrezjah) in Niko Železniki (3:0 doma proti ekipi Kondor-Polet), že prej pa so bila tja uvrščeni Velesovo, JuRentA Bitnje in Ločan Škofja Loka.

 V 2.SML/SKL-zahod po domačih notah (31.10.2015)

V 11. krogu 2.SML/SKL-zahod so gostujoče ekipe osvojile le tri točke: dve Jeseničani za dva remija v Izoli in kadetska ekipa Roltek Dob za neodločen izid 1:1 proti Svobodi.

V mladinski konkurenci je najvišjo zmago dosegla Ilirija Extra-Lux, ki je z 8:0 nadigrala Nogo Britof, visoko, s 4:0, pa sta zmagali tudi ekipi Kalcer Radomlje proti Ivančni Gorici in Brda proti Jadranu iz Dekanov. Na lestvici vodi Ilirija Extra-Lux z 29 točkami, pet manj jih ima Šenčur, sedem pa Elta Izola in Brda.

V kadetski ligi so gledalci videli kar osem zadetkov v Šenčurju, kjer so domači premagali Šobec Lesce s 7:1 in v Vipolžah, kjer so bili domačini boljši od Jadrana s 6:2. Šest zadetkov so dosegli tudi kadeti Ilirije Extra-Lux – Nogo Britof so premagali brez prejetega zadetka, ki tudi vodijo na lestvici s 26 točkami. Drugo mesto si delita ekipi Brda in Kalcer Radomlje s 24 točkami, še eno manj pa ima na četrtem mestu Šenčur.

Na skupni lestvici ima Ilirija Extra-Lux na prvem mestu 55 točk, drugi je Šenčur, ki jih je zbral 47 in tretja Brda s 46 točkami.

 Tudi Zagorje s praznimi naboji nad Ivančno Gorico (31.10.2015)

Ivančna Gorica je tudi v enajsti tekmi ohranila svojo mrežo nedotaknjeno, saj je na domačem igrišču premagala Zagorje s 3:0. Glede na to, da je Ilirija remizirala v Komendi z 1:1, ima Ivančna Gorica že sedem točk prednosti pred Ljubljančani, ki imajo 22 točk, kolikor jih ima na tretjem mestu tudi Kolpa, ki je tokrat premagala Savo z 1:0. Po petih sušnih krogih je zmago dosegel AŠK Beavo, ki je na domačem igrišču odpravil Brinje-Grosuplje s 5:0, prebuja pa se tudi Rudar, ki je še tretjič zapored zmagal brez prejetega zadetka; tokrat doma proti ekipi Jezero Medvode z 2:0. V sosedskem derbiju v Lescah gledalci niso videli zadetka, v Žireh pa je Bled Hirter v drugem polčasu nadomestil zaostanek iz prvega dela in zmagal z 2:1.

V naslednjem krogu bo najbolj zanimivo v Ivančni Gorici, kjer gostuje »vroči« Rudar in v Zagorju, kamor se na težko gostovanje odpravlja drugouvrščena Ilirija.

 V zadnjem krogu jesenskega dela bo še zelo napeto (31.10.2015)

V 10. krogu GNL-člani so dve zmagi dosegli domačini, dvakrat so bili uspešni gostje, dvakrat pa je bil rezultat neodločen. Najbolj zanimivo je bilo na Svetem Duhu, kjer so domačini že vodili s 3:0, Britofu pa je potem uspelo izenačiti na 3:3, in na Visokem, kjer so Bohinjci ob polčasu vodili z 2:0, domačini pa so v drugem polčasu izenačili, a so se zmage vseeno veselelili gostje, ki so dosegli še tretji zadetek. V gosteh je z 2:1 po preobratu v Naklem zmagal tudi Jecom Sport DLN, doma pa sta bili z 2:0 uspešni vodeči ekipi: Velesovo proti Podbrezjam in JuRentA Bitnje proti Preddvoru. Drugi neodločeni izid 10. kroga je bil dosežen v Škofji Loki, kjer so se domačini in gostje iz Železnikov razšli 1:1.

Kdo bo v pomladanskem delu prvenstva igral v ligi za prvaka in kdo v ligi za obstanek, bo tako odločal zadnji krog. Nastop v ligi za prvaka so si zagotovili Velesovo, JuRentA Bitnje in Ločan, za preostala tri mesta pa imajo možnosti še štiri ekipe. Trenutno je v najboljšem položaju Visoko, ki mu za potrditev mesta v elitni šesterici, ne glede na rezultate ostalih srečanj, v zadnjem krogu zadostuje že točka v sosedskem derbiju v Preddvoru. V primeru zmage se bosta v ligo za prvaka uvrstila tudi Bohinj in Niko Železniki, v primeru njunega neuspeha pa se ob ugodnem rezultatu v Podbrezjah, lahko veseli tudi Naklo.

 9. krog v znamenju gostov (24.10.2015)

V 9. krogu Gorenjske članske lige so kar štirikrat zmagali gostje. Vodilno Velesovo je premagalo Jecom Sport DLN s 3:0 - tekma je bila zaradi zasedenega igrišča v Šenčurju sicer odigrana v Velesovem, z enakim izidom pa so JuRentA Bitnje odpravile Bohinj. Najvišja zmaga je uspela Visočanom, ki so v Podbrezjah slavili kar s 5:1, Niko Železniki pa je z golom že v 3. minuti uspel zmagati v Britofu. Čast domačih je rešil Preddvor, ki je po zaostanku z 1:2 v zadnjem delu tekme uspel zadeti še dvakrat, tekma v Naklem med domačini in gosti iz Škofje Loke pa se je končala neodločeno z 1:1. 

 V 3. SNL-center vse po starem (24.10.2015)

V 10. krogu 3. SNL-center je Ivančna Gorica v Medvodah premagala domačine s 3:0, s čimer še naprej ostaja na vrhu lestvice brez prejetega zadetka. Najbližji zasledovalec, s petimi točkami zaostanka, je Ilirija, ki je tokrat gladko odpravila Šobec Lesce s 4:0. Na domačem igrišču so zmagali še Zagorje, ki je odpravilo Komendo s 3:1, Bled Hirter, ki je bil z identičnim rezultatom boljši od Save Kranj in Jesenice, ki so premagale Žiri z 2:0. Poleg Ivančne Gorice je v gosteh zmagal še Rudar Trbovlje – z 1:0 je bil boljši od ekipe Brinje-Grosuplje. Jutri bo še tekma Kolpa : AŠK Bravo.

 Ivančna Gorica na vrhu - še vedno brez prejetega zadetka (17.10.2015)

Največ pozornosti v 9. krogu 3. SNL-center je vzbudil sosedski derbi v Ivančni Gorici, kjer je gostovala ekipa Brinje-Grosuplje. Domači so zmagali z 1:0 in tako še na deveti tekmi uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno. Minimalna zmaga brez prejetega zadetka je uspela tudi Rudarju, ki je v Trbovljah premagal Kolpo z 1:0. Na gorenjskem derbiju v Stražišču je bila Sava boljša od Jesenic s 3:0, z enakim izidom pa je Ilirija zmagala v Žireh. Jutri sta na sporedu tekmi AŠK Bravo : Bled Hirter (ob 11.00) in Šobec Lesce : Komenda (ob 16.00). Jezero Medvode in Zagorje se bosta pomerila v sredo, 28.10. ob 15.00. 

 V 8. krogu GNL-člani več uspeha za goste (17.10.2015)

V 8. krogu Gorenjske članske lige je največje presenečenje pripravila ekipa FC Podbrezje, ki je v Bitnjah premagala lanskega prvaka z 2:1. Doma je nekoliko presenetljivo spodrsnilo tudi Visočanom, ki so izgubili z 2:3 proti sosedom iz Šenčurja (Jecom Sport DLN), na gostovanju pa je bil uspešen tudi Bohinj, ki je še drugič zapored visoko zmagal – tokrat s 3:0 na Godešiču. Neodločeno sta se končali tekmi v Velesovem, kjer je gostovalo Naklo – gledalci niso videli zadetkov, in v Železnikih, kjer je bil na tekmi Niko železniki : Predd or rezultat 1:1. Edino zmago domačih je dosegel Ločan, ki je v Škofji Loki premagal Britof 1:0, s čimer se je vodečemu Velesovemu približal na lestvici le še na točko zaostanka.

 Odpoved pokalnih tekem (14.10.2015)

Zaradi natopljenih igrišč in napovedanih še močnejših padavinah, sta obe današnji tekmi za Pokal MNZG-Kranj:
-          Velesovo : Triglav Kranj;
-          Šenčur : Bled Hirter

odpovedani in preloženi na kasnejši termin.

 Na derbiju v Velesovem 1:1 (10.10.2015)

V derbiju 7. kroga Gorenjske članske lige sta se Velesovo in Škofja Loka razšla brez zmagovalcev 1:1. Velesovo tako ostaja na vrhu lestvice s 17 točkami, le eno maj pa imajo JuRentA Bitnje, ki so v Šenčurju odpravile Jecom Sport DLN z 2:1. V gosteh sta bila uspešna tudi Visoko, ki je premagalo Naklo z 2:0 in Britof, ki je bil boljši od Preddvora z 1:0 – njegovi igralci so že četrtič v tej sezoni streljali s praznimi naboji. Največ zadetkov so igralci videli na tekmi FC Podbrezje : Kondor-Polet, kjer so domačini zmagali s 6:3, najvišjo zmago pa v Bohinjski Bistrici, kjer je Bohinj nadigral Železnike s 5:0.

 V 3.SNL-center domači s polnim izkupičkom (10.10.2015)

Na vseh današnjih tekmah 8. kroga v 3.SNL-center so bili uspešnejše domače ekipe. Gledalci so največ golov videli na Bledu, kjer so domačini premagali Rudar Trbovlje s 7:3 in tako na eni sami tekmi dosegli več zadetkov kot so jih v prejšnjih sedmih krogih skupaj. Na Jesenicah je AŠK Bravo doživel svoj drugi poraz – Jeseničani so bili boljši s 3:2, tri zadetke pa so domačini dosegli tudi v Ljubljani, kjer je Ilirija odpravila kranjsko Savo s 3:1, in v Zagorju, kjer so domači gladko odpravili Šobec Lesce s 3:0. Tretjič so v prvenstvu zmagale tudi Brinje-Grosuplje, ki so bile boljše od gostov iz Medvod z 2:0. Jutri sta na sporedu še tekmi v Komendi, kjer gostujejo Žiri, in v ŠP Podzemelj, kjer se bosta v derbiju kroga pomerili Kolpa in Ivančna Gorica.

 Žiri prvi polfinalist (06.10.2015)

V prvi četrtfinalni tekmi za članski Pokal MNZG-Kranj so Žiri premagale Niko Železniki s 5:0 in se tako uvrstile v polfinale, ki bo na sporedu v pomladanskem delu sezone. Jutri se bosta ob 16.00 v Lescah pomerili ekipi Šobec Lesce in Zarica Kranj, ob 18.00 pa v Šenčurju domačini igrajo z Blejci. Zadnja tekma četrtfinala je na sporedu naslednjo sredo, ko bo v Velesovem gostoval kranjski Triglav.

 Mladinci veliko bolj učinkoviti (05.10.2015)

Za razliko od kadetov, ki so v 7. krogu v polno zadeli vsega šestkrat, so bili mladinci v 2.SML-zahod veliko bolj učinkoviti, saj je na sedmih tekmah padlo kar 31 zadetkov. Najvišjo zmago sta dosegli ekipi NOGA Britof in Brda, ki sta zmagali s 5:1 - Britofljani na gostovanju v Ivančni Gorici, Brda pa doma s Slovanom. Edina neporažena ekipa ostaja Ilirija Extra-Lux, ki je tokrat premagala Svobodo s 3:1 in s to zmago tudi prevzela vodstvo na lestvici s 17 točkami. Drugi je Roltek Dob s 15 točkami, sledijo pa Elta Izola, Šenčur in Jesenice, ki za vodečo ekipo zaostajajo že 5 točk.
Ilirija Extra-lux je s 33 točkami vodilna tudi na skupni lestvici, drugi je Roltek Dob, ki jih ima 29, sledijo pa Kalcer Radomlje, Šenčur in Brda, ki so zbrali 25 točk.

 V 2.SKL-zahod kar petkrat 0:0 (05.10.2015)

V 7. krogu 2.SKL-zahod so bili strelci izrazito nerazpoloženi, saj gledalci na kar petih prizoriščih niso videli zadetka. Edini izjemi sta bili tekmi v Radomljah, kjer so domačini z 2:0 odpravili Jesenice, in v šenčurju, kjer je svoj prvi poraz v tej sezoni doživel Roltek Dob (3:1 za Šenčur). Na lestvici vodi Ilirija Extra-Lux s 16 točkami, sledijo pa Brda, ki so še edino neporaženo moštvo, in Kalcer Radomlje s točko manj.

 V sosedskem derbiju gladka zmaga Velesovega (03.10.2015)

Velesovo je v derbiju 6. kroga v gosteh nadigralo Visoko s 5:0 in se s 16 točkami utrdilo na čelu lestvice. S tremi točkami zaostanka mu sledita JurentA Bitnje, ki so premagale Naklo z 2:1 in Ločan, ki je v Škofji Loki premagal Preddvor z 2:0, s čimer je slednji potrdil sloves najbolj neučinkovite ekipe prvenstva (4 doseženi zadetki). Prvič sta zmagala tudi Britof in Kondor-Polet: Britof je bil na domačem igrišču boljši od Bohinja z 2:0, z enakim izidom pa je Kondor-Polet premagal Jecom Sport DLN. Tretje zaporedne zmage so se veselili Železniki (s 4:2 so premagali FC Podbrezje) in se tako z desetimi točkami priključili skupini ekip, ki jim trenutno najbolje kaže glede uvrstitve v ligo za prvaka.

 Ivančna Gorica še vedno brez prejetega zadetka, a tokrat tudi brez zmage (03.10.2015)

Ivančna Gorica tudi v sedmem krogu 3.SNL-center ni prejela zadetka, a tokrat ga tudi ni dosegla – Blejcem je uspelo odigrati neodločeno 0:0. V Medvodah je Kolpa dosegla peto zmago – domačine je premagala s 4:0, in se pred jutrišnjim ljubljanskim derbijem med AŠK Bravo in Ilirijo (ob 11.00) zavihtela na drugo mesto s samo točko zaostanka za vodečo Ivančno Gorico. Tretjič zapored je zmagala Komenda, tokrat v gosteh proti Savi z 1:0, prvič pa je zmagal Rudar, ki je bil v Trbovljah boljši od Jesenic s 3:0. Tako brez zmage ostajajo edino še Žiri, ki so se tokrat doma razšle z Lescami 1:1, neodočeno pa je bilo tudi v Grosupljem, kjer je bil izid med domačo ekipo in gosti iz Zagorja 2:2.

 Žreb parov 3. kroga v pokalnem tekmovanju (28.09.2015)

V prostorih MNZG-Kranj je bil danes opravljen žreb parov 3. kroga v tekmovanju članov in mladincev za Pokal MNZG-Kranj. V članski konkurenci - v skladu s tekmovalnim koledarjem je predviden termin sreda, 7.10.2015 ob 16.00, se bodo pomerili: 

  Šobec Lesce  :  zmagovalec tekme JurentA Bitnje - Zarica Kranj
  Šenčur :  Bled Hirter
  Velesovo  :  Triglav Kranj
  Žiri :  Niko Železniki

 

Pri mladincih pa je žreb določil naslednja polfinalna para (v začetku pomladanskega dela sezone 2015/16: 

  zmagovalec tekme Žiri - Noga Britof   :  zmagovalec tekme Sava Kranj - Jesenice
  zmagovalec tekme Šenčur - Noga Triglav :  zmagovalec tekme Naklo - Šobec Lesce 

 V derbiju Velesovo in JuRentA Bitnje neodločeno (26.09.2015)

V 5. krogu gorenjske članske lige je bil derbi v Velesovem, kjer so se vodeči domačini z lanskimi prvaki iz Bitenj razšli z neodločenim rezultatom 2:2. Četrto zmago je doseglo Naklo (5:2 proti ekipi Kondor-Polet) in z dvanajstimi točkami z drugega mesta izpodrinilo Visoko, ki je tokrat doma izgubilo s 4:1 proti Ločanu. Počasi se prebuja tudi Niko Železniki, ki je zmagal še drugič zapored, tokrat je bil v Šenčurju boljši od Jecom Sport DLN z 2:1, enako pa je uspelo tudi Preddvoru na gostovanju v Bohinju. Na dnu je brez točk še vedno Britof, ki je v Podbrezjah klonil s 3:0.

 Ivančna Gorica (vsaj do jutri) na vrhu (26.09.2015)

Danes je bilo na sporedu pet tekem 3. kroga v 3.SNL-center. Ivančna Gorica je z zmago na Jesenicah s 4:0 prevzela vodstvo, pri čemer je potrebno upoštevati, da ima AŠK Bravo tekmo manj, saj igra jutri v Komendi. Sava se je s četrto zmago – tokrat so zmagali na gostovanju v Lescah s 4:3, prebila na tretjo mesto, Ilirija pa z zmago proti Rudarju s 5:1 na četrto. Najvišja zmaga kroga je uspela Zagorju, ki je bil s 5:0 boljši od Žirov, že četrti neodločeni rezultat pa je dosegel Bled Hirter, ki se je doma razšel z gosti iz Medvod z 2:2. Poleg tekme v Komendi, bo jutri živahno tudi v ŠP Podzemelj, kjer se bosta pomerili Kolpa in Brinje-Grosuplje.

 Triglav Kranj in Šenčur zanesljivo v četrtfinale (22.09.2015)

Danes sta bili na sporedu dve tekmi drugega kroga v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj. Šenčur je na Godešiču ugnal ekipo Kondor-Polet s 4:0, kranjski Triglav pa je bil na Visokem boljši od domačinov s 5:0. Tekma JurentA Bitnje : Zarica Kranj bo na sporedu v sredo, 30.9., jutri pa se bodo ob 16.30 srečali:
Bled Hirter : Jesenice
Niko Železniki : Sava Kranj
Jecom Sport DLN : Žiri
FC Podbrezje : Šobec Lesce
Naklo : Velesovo. 

 


 V derbiju med Ivančno Gorico in Ilirijo brez zadetkov (19.09.2015)

Danes je bilo odigranih pet tekem 5. kroga v 3.SNL-center. Ivančna Gorica je prvič oddala dve točki, saj se je na domačem igrišču z Ilirijo razšla neodločeno 0:0. Če gledalci želijo videti veliko zadetkov, morajo na tekme Save Kranj, ki jih je dosegla največ (15), hkrati pa jih je tudi največ prejela (14). Tokrat so v Stražišču premagali Žiri s 4:2, ki so skupaj z Rudarjem, ki je doma izgubil s Komendo z 1:2, v letošnjem prvenstvu še brez zmage. V gosteh so zmagali tudi Jeseničani – v Medvodah so bili boljši z 2:0, njihovi sosedi z Bleda pa so tokrat doživeli prvi poraz, saj so v Grosupljem klonili z 0:1. Jutri bosta na sporedu še tekmi AŠK Bravo : Šobec Lesce (ob 11.00) in Kolpa : Zagorje (ob 16.30).

 Na čelu GNL-člani najučinkovitejši ekipi (19.09.2015)

Po štirih krogih v GNL-člani je s štirimi zmagami na prvem mestu Velesovo, ki je tokrat v gosteh premagalo Kondor-Polet s 4:1 in je s 17 doseženimi zadetki, skupaj s sosedi z Visokega, tudi na vrhu najučinkovitejših ekip. Slednji so tokrat v Bitnjah premagali lanskoletne prvake s 5:2 in se z desetimi točkami prebili na drugo mesto. Še drugo zaporedno zmago je dosegel Jecom Sport DLN, ki je bil v Britofu boljši s 3:2, prvič pa so uspeli zmagati tudi Preddvorčani, ki so ugnali FC Podbrezje z 1:0 in Niko Železniki, ki je doma visoko odpravil Naklance s 4:1. Da je bilo razmerje zmag domačih in gostujočih ekip enako, pa je poskrbel Ločan, ki je v Škofji Loki odpravil Bohinj s 3:1.

 Izžrebani pari 2. kroga v tekmovanju za Pokal MNZG-Kranj (15.09.2015)

V prostorih MNZG-Kranj je bil danes opravljen žreb parov 2. kroga v tekmovanju članov in mladincev za Pokal MNZG-Kranj. V članski konkurenci se bodo v sredo, 23.9.2015 pomerili: 

Naklo  :  Velesovo
FC Podbrezje :  Šobec Lesce
JuRentA Bitnje  :  Zarica Kranj  (30.9.2015)
Visoko :  Triglav Kranj (22.9.2015)
Niko Železniki  :  Sava Kranj
Jecom Sport DLN  :  Žiri
Bled Hirter  :  Jesenice
Kondor-Polet  :   Šenčur (22.9.2015)
 

Pri mladincih pa je žreb določil naslednje pare (v sredo, 30.9.2015): 

Sava Kranj  :  Jesenice (7.10.2015)
Žiri :  NOGA Britof
Šenčur  :  Noga Triglav
Naklo  :  Šobec Lesce  (7.10.2015)

 Velesovo melje še naprej – pol ducata golov v mreži Železnikov (12.09.2015)

Igralci Velesovega so tudi v tretji tekmi ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, hkrati pa so še drugič zapored pokazali izredno učinkovitost, saj so, tako kot prejšnji krog proti Britofu, tudi proti Železnikom zadeli šestkrat. Še posebej se je izkazal Anže Šimenc, ki je dosegel klasični hat-trick. Po treh krogih imata poln izkupiček tudi Naklo, ki je premagalo Britof s 3:2 in lanski prvak JuRentA Bitnje, ki je v sosedskem derbiju premagal Ločan s 3:1. Drugo zmago v prvenstvu sta dosegli ekipi Visoko, ki je premagalo Kondor-Polet z 2:0 in Bohinj, ki je zmagal v Podbrezjah z 2:1, prvo pa tudi Jecom Sport DLN, ki je po uspehu v pokalni tekmi še drugič zapored premagal Preddvor, tokrat z gladkih 3:0.

 AŠK Bravo in Ivanćna Gorica uspešna še četrtič (12.09.2015)

Vseh sedem tekem 4. kroga v 3.SNL-center je bilo odigrano že danes. Vodilni dvojec je bil uspešen tudi tokrat, saj je AŠK Bravo v Žireh zmagal s 3:1, Ivančna Gorica pa je slavila v Komendi kar s 5:0, tako da imata obe ekipi na lestvici 12 točk. Najbližja zasledovalca sta Ilirija in Kolpa, ki zaostajata že pet točk. Ilirija je tokrat doma remizirala 1:1 z Medvodami, Kolpa pa se je na Bledu z domačini razšla brez zadetkov. V derbiju novincev so Jesenice premagale Brinje-Grosuplje z 1:0, oba zasavska ligaša pa sta bila tokrat neuspešna: Zagorje je doma izgubilo s kranjsko Savo s 3:2, Rudar pa v Lescah z 2:0.

 V 1. krogu pokalnega tekmovanja uspešnejše domače ekipe (09.09.2015)

Danes so bile odigrane tri tekme 1. kroga v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj. V Železnikih so domačini premagali Britof s 3:0, Naklo je bilo boljše od Bohinja s 5:1, v Šenčurju pa je Jecom Sport DLN po streljanju kazenskih strelov premagal Preddvor s 6:5. Tekma Velesovo : Ločan Škofja Loka bo jutri ob 17.00.


 V GNL-člani strelci zelo razpoloženi (05.09.2015)

V 2. krogu Gorenjske članske lige je bilo doseženih kar 29 zadetkov oziroma skoraj pet na tekmo. Največ, sedem, so jih gledalci videli v Škofj Loki, kjer je Ločan premagal FC Podbrezje s 5:2, enega manj pa v Britofu, kjer so bili strelsko razpoloženi le gostje iz Velesovega, ki so tako dosegli še drugo zmago brez prejetega zadetka. Drugič so zmagali tudi lanski prvaki JuRentA Bitnje (na Svetem Duhu so bili boljši od ekipe Kondor-Polet s 3:2) in Naklo, ki je po pravi drami zmagalo v Preddvoru. Čeprav so bili Naklanci celo tekmo boljši nasprotnik, so v zadnji minuti prejeli gol za izenačenje, že v naslednjem napadu pa so domačini brezglavo napravili prekršek v bližini kazenskega prostora, Grašič pa je potem z evrogolom iz prostega strela Naklancem zagotovil zmago z 2:1. Prvo zmago so dosegli tudi Bohinjci, ki so po zaostanku v prvem polčasu preobrnili rezultat in zmagali s 3:1, Niko Železniki in Visoko pa sta se v železnikih razšla neodločeno 2:2, s čimer je Visoko z desetemi doseženeimi zadetki trenutno tudi najučinkovitejša ekipa prvenstva.

 S polnim izkupičkom AŠK Bravo in Ivančna Gorica (05.09.2015)

Medtem ko so včeraj gledalci na obeh tekmah 3. kroga 3. SNL-center videli po sedem zadetkov - Komenda je v Medvodah nadigrala domačine s 6:1, AŠK Bravo pa je premagal Savo Kranj s 5:2, so bili strelci na današniih tekmah precej bolj zadržani. V Ivančni Gorici so domačini v drugem polčasu strli odpor Leščanov in zmagali z 2:0. na Bledu sta se Bled Hirter in Zagorje razšla neodločeno 1:1, Rudar pa je v Trbovljah remiziral brez zadetkov z gosti iz Žirov. Po nepopolnem tretjem krogu imata vseh devet točk AŠK Bravo in Ivanćna Gorica, ki sploh še ni prejela zadetka, tretji pa je trenutno Bled Hirter s petimi točkami. Jutri sta nas sporedu še tekmi Brinje-Grosuplje : Ilirija in Kolpa : Jesenice.

 Oživela tudi nogometna igrišča na Gorenjskem (29.08.2015)

S tekmami kadetov - prve zmage so se veselile ekipe Škofja Loka-Medvode, Sava Kranj in Britof - in članov so se začela tudi uradna tekmovanja v MNZG-Kranj. V članski konkurenci je že prvi krog postregel z nekaj sosedskimi derbiji. Na Visokem so domačini s pravo goleado napovedali kandidaturo za prvaka – gostom iz Britofa so nasuli kar 8 zadetkov, prejeli pa le enega, na Godešiču si je Ločan z zadetkom v 93. minuti priboril točko (končni rezultat je bil 3:3), Velesovo pa je bilo doma boljše od Preddvora z 1:0. Prvenstvo so z zmago pričeli tudi lanski prvaki iz Bitenj, ki so nadigrali Niko Železniki s 4:0, Podbrežani, ki so v Šenčurju premagali Jecom Sport DLN z 2:0 in Naklo, ki je bilo boljše od Bohinja z 2:1.

 

 Na vrhu novinec AŠK Bravo (29.08.2015)

V drugem krogu 3.SNL-center je najvišjo zmago dosegel novinec v ligi AŠK Bravo, ki je v Zagorju slavil s 4:0 in tako na gostovanju premagal še drugega zasavskega ligaša. V gosteh so bili uspešni tudi igralci Ivančne Gorice, ki so zmagali v Žireh s 3:0, na dveh tekmah pa je bil rezultat neodločen: na Jesenicah je bilo v sosedskem derbiju 1:1, v Lescah pa so se domačini in gostje iz Medvod razšli z neodločenim izidom 2:2. Prava točo golov so gledalci videli v Stražišču, kjer je Sava ugnala Rudar iz Trbovelj s 6:3. Zadnja tekma drugega kroga bo jutri v Komendi, kjer se bodo domačini srečali z ekipo Brinje-Grosuplje.

 Začetek tekmovanja v 2. SML/SKL-zahod (26.08.2015)

Danes so bile odigrane tekme 1. kroga v 2. SML/SKL-zahod. Zmagi na obeh tekmah so dosegle ekipe Rudar Trbovlje (zmagali so v Ivančni Gorici), Svoboda (obakrat boljša v Britofu) in Jesenice, ki so doma dvakrat premagale Jadran iz Dekanov. Leščani, novinci v ligi, so doma z Izolo osvojili točko pri kadetih, pri mladincih pa izgubili, enako pa je bilo tudi na tekmah med Slovanom in Roltek Dobom, medtem ko so Kalcer Radomlje proti Šenčurju osvojile točko pri mladincih, pri kadetih pa so zmagale. Tekmi Brda : Ilirija Extra-Lux bosta na sporedu 9. septembra. 

 Na današnjih tekmah 3. SNL-center po dve zmagi za goste in domače (22.08.2015)

Na današmjih tekmah 1. kroga je Ivanćna Gorica upravičila vlogo favorita in premagala Savo iz Kranja z 2:0, Rudar je v Trbovljah izgubil proti novincu AŠK Bravo z 1:2, Bled Hirter je doma nekoliko presenetljivo ugnal Ilirijo z 2:1, Zagorje pa je bilo uspešno na Jesenicah z 2:0.


 Pričetek tekmovanja v 3. SNL-center (21.08.2015)

Z današnjima tekmama Jezero Medvode : Žiri in Brinje-Grosuplje : Šobec Lesce, se je pričelo novo tekmovalno leto v 3. SNL-center. V Grosupljem sta se nasprotnika razšla neodločeno 1:1, V Medvodah pa sse je s tem izidom končal prvi polčas, v drugem pa so zmagoviti zadetek dosegli domačini in proti novincu v ligi zmagali z 2:1. Jutri so na sporedu tekme Jesenice : Zagorje, Ivančna Gorica : Sava Kranj, Rudar Trbovlje : AŠK Bravo in Bled Hirter : Ilirija. Zadnja tekma prvega kroga se bo odigrala v nedeljo v Podzemlju, kjer se bo domača Kolpa merila s Komendo.

 

 Opravljen žreb tekmovalnih parov za GNL-člani (18.08.2015)

V prostorih MNZG-Kranj je bil opravljen žreb tekmovalnih parov za prvi del prvenstva v Gorenjski članski ligi. Ples kroglic je določil, da bo že v prvem krogu (sobota, 29.8.2015) na sporedu nekaj sosedskih derbijev. Tako bo na Visokem gostoval Britof, Kondor-Polet bo domačin Ločanu, v Velesovem pa se bosta pomerila Velesovo in Preddvor. Celoten razpored prvega dela prvenstva si lahko ogledate v priponki.

 Pari 1. kroga v pokalnem tekmovanju MNZG-Kranj (17.08.2015)

V tekmovanju članov za pokal MNZG-Kranj bo letos nastopilo 20 ekip. Osem ekip z višjega tekmovalnega ranga (2.SNL in 3.SNL-center) v prvem krogu še ne nastopa, žreb pa je določil, da so izmed preostalih dvanajstih ekip proste tudi ekipe JuRentA Bitnje, Kondor-Polet, Visoko in FC Podbrezje. V prvem krogu, ki je na sporedu v sredo, 9. septembra 2015 ob 17.00, se bodo pomerili:

Jecom Sport DLN : Preddvor
Niko Železniki : Britof
Naklo : Bohinj
Velesovo : Ločan Škofja Loka


V tekmovanju mladincev za pokal MNZG-Kranj bo letos nastopilo 11 ekip. Pet ekip z višjega tekmovalnega ranga (1.SML in 2.SML-zahod) v prvem krogu še ne nastopa, preostale ekipe pa se bodo pomerile v sredo, 16. septembra 2015 ob 17.00:

Sava Kranj : Zarica Kranj
Žiri : Škofja Loka-Medvode
Naklo : Visoko-Preddvor


 2.SKL-zahod 2015/16: Razpored za jesenski del (17.07.2015)
 2.SML-zahod 2015/16: Razpored za jesenski del (17.07.2015)
 3.SNL-center 2015/16 - Razpored za jesenski del (17.07.2015)
 Šobec Lesce v 2.SML/SKL-zahod (18.06.2015)

Po včerajšnji uvrstitvi ekipe Šobec Lesce v kategoriji starejših dečkov v višji rang tekmovanja, je to danes uspelo tudi kadetom in mladincem. V 3. krogu kvalifikacij za popolnitev 2.SML/SKL-zahod so kadeti premagali Ankaran-Postojno z 1:0, mladinci pa so z enakim izidom izgubili, kar je bilo dovolj za prvo mesto na skupni lestvici kvalifikacij. Končno drugo mesto je osvojil Ankaran-Postojna, tretje pa Bela krajina.

 Zarica Kranj v 2.SNL (17.06.2015)

Na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev 2.SNL v tekmovalnem letu 2015/16 je Zarica Kranj premagala Ajdovščino Škou s 3:1 in si tako s skupnim izidom 4:2 zagotovila napredovanje v višji rang tekmovanja. Iskrene čestitke!

 Vikend v znamenju kvalifikacij (14.06.2015)

Kvalifikacije za popolnitev 2.SNL

  Ajdovščina Škou- Zarica Kranj 1:1 (0:1)


Kvalifikacije za popolnitev 2.SML/SKL-zahod

 kadetiBela krajina : Šobec Lesce 0:1 (0:1)

 mladinci: Bela krajina : Šobec Lesce 0:4 (0:0)


Kvalifikacije za popolnitev lige U15-zahod

 Šobec Lesce : Brda 6:0 (4:0)

 V prvem krogu kvalifikacij uspešnejši Ankaran-Postojna (11.06.2015)

V prvem krogu kvalifikacij za popolnitev 2. SML/SKL-zahod v TL 2015/16 sta se v Postojni pri kadetih Ankaran-Postojna in Bela krajina razšla brez zadetkov, pri mladincih pa so bili domačini uspešnejši in zmagali s 4:3. Drugi krog kvalifikacij bo odigran v nedeljo, 14.6.2015 na igrišču z umetno travo Vražji kamen pri Črnomlju. Pomerili se bosta ekipi Bela krajina in Šobec Lesce, pri čemer bo kadetska tekma ob 10.00, mladinska pa dve uri kasneje.

 Leščani prvaki pri kadetih in starejših dečkih, Žirovci pri mladincih (07.06.2015)

Ta vikend so se končala tudi tekmovanja pod okriljem MNZG-Kranj v kategorijah mladincev, kadetov in starejših dečkov. Na zadnji tekmi gorenjske mladinske lige so Žiri premagala Visoko-Preddvor s 3:2 in osvojile naslov prvaka z osmimi točkami prednosti pred današnjimi nasprotniki. iz vrst mladinskih prvakov prihaja tudi najboljši strelec - Nace Mlakar je zadel 22-krat.

Pri kadetih in starejših dečkih je naslov najboljših pripadel Leščanom, ki pa imajo pred seboj še najpomembnejše dejanje sezone - kvalifikacije za napredovanje v višji rang tekmovanja. Starejši dečki se bodo pomerili  z ekipo Brda, kadeti in mladinci, ki so bili najboljši na skupni lestvici, pa se bodo potegovali za preboj v 2.SML/SKL-zahod v konkurenci z vrstniki iz združene ekipe Ankaran-Postojna in iz Bele krajine.

 V Bitnjah slavijo - za konec zmaga proti Žirem (06.06.2015)

JuRentA Bitnje, prvaki gorenjske članske lige, so v zadnjem krogu premagale Žiri s 3:1 in tako na najlepši možen način končale sezono. Skupaj so osvojile 48 točk in za tri točke prehitele drugouvrščene Jeseničane, ki so tokrat premagali Ločan z 2:0. Tretje so Žiri, ki so zbrale 40 točk, četrto pa Visoko, ki je za konec nadigralo Niko Železniki s 5:0. Med ekipami, ki so se borile za mesta v drugem delu lestvice, je bilo najuspešnejše Velesovo, ki je na koncu zbralo 41 točk, s precejšnjim zaostankom pa sledijo Naklo, Kondor Godešič in Bohinj. Na dnu so po pričakovanju štiri ekipe, ki so lani nastopale v drugi ligi - po 15 točk so osvojili Preddvor, Polet In FC Podbrezje, tri manj pa Jecom Sport DLN.

 Zarica Kranj z visoko zmago potrdila naslov (06.06.2015)

V zadnjem krogu je Zarica Kranj visoko z 9:1 premagala Britof in s tem potrdila naslov prvaka v 3. SNL-center. V 26. krogih je le enkrat izgubila, šestkrat remizirala in devetnajstkrat zmagala, kar ji je prineslo 63 točk. Drugo mesto je s sedmimi točkami zaostanka osvojila Ilirija Extra-Lux - za konec je visoko zmagala v Trbovljah s 5:0, tretje pa Ivanćna Gorica, ki je osvojila 53 točk (1:1 v Medvodah). Na dnu lestvice je ostal Britof z 18 točkami, 13. mesto pa je osvojilo Kočevje, ki mu zmaga na Bledu ni prinesla željenega 12. mesta, saj so Leščani zmagali v Komendi s 4:1. V preostalih tekmah, ki sta odločali o mestih na sredini lestvice, sta se Kalcer Radomlje B in Zagorje razšla neodločeno z 1:1, Kolpa pa je premagala Savo s 3:0.

 Kvalifikacije za popolnitev 2.SML/SKL-zahod (03.06.2015)

Na sedežu MNZG-Kranj je bil v prisotnosti Vodje tekmovanja in Disciplinskega sodnika 2. SML/SKL-zahod ter predstavnika NK LESCE opravljen žreb parov v kvalifikacijah za popolnitev 2. SML/SKL-zahod v tekmovalnem letu 2015/16. V prvem krogu, v sredo, 10. junija 2015, se bosta pomerili ekipi ANKARAN-POSTOJNA in BELA KRAJINA. Tekmi se bosta odigrali v ŠP Postojna in sicer kadeti ob 16.00 in mladinci ob 18.00.

V drugem krogu se bo poraženec prvega kroga pomeril z ekipo ŠOBEC LESCE, pri čemer se zagotovi, da bo v kvalifikacijah vsaka ekipa enkrat igrala doma in enkrat v gosteh.

 Končano prvenstvo v 2.SML/SKL-zahod (01.06.2015)

S tekmami 26. kroga se je končalo prvenstvo v 2.SML/SKL-zahod. Pred zadnjim dejanjem je bil že poznan mladinski prvak - ekipa Birsa&Matavž Bilje, kadeti in mladinci iz Bilj pa so si tudi že preigrali uvrstitev v 1.SML/SKL. V kadetski konkurenci so bili kandidati za prvaka še trije in sicer Kalcer Radomlje, s točko prednosti pred ekipo Birsa&Matavž Bilje, še točko več pa je zaostajal NOGA Britof. Glede na to, da so vse omenjene ekipe v zadnjem krogu zmagale, so prvaki pri kadetih postali igralci ekipe Kalcer Radomlje. Iz 2.SML/SKL-zahod sta izpadli ekipi Arne Tabor 69 in Škofja Loka, ki bosta v naslednji sezoni nastopali v tekmovanju na ravni MNZ.

 Zagorju veliki derbi z Rudarjem, Zarica Kranj prvič sklonjenih glav (30.05.2015)

V najbolj zanimivi tekmi 25. kroga je v tradicionalnem zasavskem derbiju Zagorje na domačem igrišču pred 1500 gledalci v drugem polčasu strlo odpor Rudarja in visoko zmagalo s 5:1. Prvak Zarica Kranj je z mislimi očitno že v kvalifikacijah, saj je na gostovanju v Šiški doživela prvi poraz v sezoni – Ilirija Extra-Lux je bila boljša z 2:1. Zelo zanimivo je bilo na tekmah, ki odločajo o razpletu na dnu lestvice. Britof ni uspel nadgraditi zmage v preteklem krogu v Kočevju, saj je na domačem igrišču klonil proti Bledu z 0:2. Kočevje je doma premagalo Komendo z 2:1, Šobec Lesce in Ivančna Gorica pa sta se razšli neodločeno 1:1. Pred zadnjim krogom ima Šobec Lesce na 12. mestu 21 točk, Kočevje na 13. jih je zbralo 19, Britof pa ostaja pri 18-ih. V zadnjem krogu Kočevje gostuje na Bledu, Britof pri prvaku v Kranju, Šobec Lesce pa v Komendi. Na preostalih dveh tekmah 25. kroga je Sava Kranj premagala Kalcer Radomlje B s 4:2, Jezero Medvode pa je s 5:0 nadigralo Kolpo.

 Zgodovinski uspeh ekipe JuRentA Bitnje - gorenjski prvaki (30.05.2015)

22. krog je prinesel tudi končno odločitev o prvaku Gorenjske članske lige. To je postala ekipa JuRentA Bitnje, ki je v tem krogu zmagala v Železnikih s 4:0, najbližji zasledovalci Jeseničani pa so remizirali v Žireh. Tako imajo JuRentA Bitnje pred zadnjim krogom tri točke prednosti pred Jesenicami in pet pred Žirovci. Tudi morebitni poraz Bitenj in zmaga Jesenic v zadnjem krogu ne more več spremeniti razpleta na vrhu, saj so v medsebojnih tekmah tako Bitnje kot Jesenice zbrale 4 točke, vendar imajo Bitnje boljšo medsebojno razliko danih in prejetih zadetkov.

 Na vseh treh tekmah preobrat (27.05.2015)

Danes je bil na sporedu 21. krog v Gorenjski članski ligi, v katerem so bile aktivne le ekipe, ki se borijo za prvaka. Prav na vseh tekmah je bil končni rezultat dosežen po preobratu, pri čemer je bil najbolj presenetljiv razplet v Bitnjah. Domačini so v prvem polčasu že vodili z 2:1, sosedom iz Škofje Loke pa je nato uspelo izenačiti in v drugem polčasu poraz spremeniti v zmago s 3:2. Na preostalih dveh tekmah so po prvem polčasu z 1:0 vodili gostje in sicer Visoko na Jesenicah in Niko Železniki v Žireh. Domačim ekipam je v drugem delu uspel preobrat, tako da so Jesenice in Žiri zmagale z 2:1. Na lestvici še vedno vodi ekipa JuRentA Bitnje, ki pa ima le še točko prednosti pred Jesenicami in tri pred Žirovci. V naslednjem krogu, v soboto, 30.5., je derbi v Žireh, kamor prihajajo Jesenice, vodilna ekipa JuRentA Bitnje pa gostuje v Železnikih.

 Birsa&Matavž Bilje v 1.SML/SKL (23.05.2015)

Z današnjima zmagama v 25. krogu 2. SML/SKL-zahod proti Slovanu, je ekipa Birsa&Matavž Bilje drugouvrščenim Radomljam na skupni lestvici ušla za neulovljivih 11 točk in se tako krog pred koncem zasluženo veseli uvrstitve v višji rang tekmovanja. Primorci so sicer že prvaki v mladinski konkurenci, o prvem mestu pri kadetih pa bo v zadnjem krogu odločal troboj ekip Kalcer Radomlje, Bilje&Matavž Bilje in NOGA Britof, ob predpostavki, da le-ta jutri premaga Svobodo..

 Na Visokem brez zadetkov (23.05.2015)

V gorenjski članski ligi je bilo na vseh treh tekmah ekip, ki se borijo za naslov prvaka, zelo izenačeno. Na Visokem sta se domača ekipa in JuRentA Bitnje razšla brez zadetkov, v Železnikih so domačini izenačili proti Jeseničanom v 90. minuti, Žirovci pa so, po treh zaporednih porazih, v Škofji Loki prišli do minimalne zmage v sodnikovem dodatku. Na lestvici ima ekipa JuRentA Bitnje tri kroge pred koncem še vedno štiri točke prednosti pred Jesenicami, v boj za sam vrh pa se lahko vmešajo tudi še Žiri, ki za vodečo ekipo zaostajajo šest točk. Med tekmami ekip, ki se borijo za mesta v drugem delu lestvice, velja izpostaviti visoko zmago Naklancev, ki so v Bohijnu zmagali kar 6:1 in drugo prvenstveno zmago Jecom Sport DLN, ki je bil z 1.0 boljši od Preddvora. Na preoostalih dveh tekmah je Velesovo zmagalo na Godešiču s 3:1, Polet pa je premagal Podbrezje z 2:0.

.

 Zarica Kranj prvak 3. SNL-center (23.05.2015)

V derbiju 24. kroga sta se v Kranju pomerila vodilna Zarica in četrtouvrščeno Zagorje. Na težkem in razmočenem igrišču so se bolje znašli domačini in zmagali z 2:1 s čimer so prednost pred Ivančno Gorico, ki je v Komendi remizirala z 1:1, še povečali na devet točk. S tem je Zarica Kranj dva kroga pred koncem že postala prvak 3.SNL-center, za vstop v 2. SNL pa se bo v kvalifikacijah pomerila z zmagovalcem 3. SNL-zahod. V derbiju z dna lestvice je Britof dosegel pomembno zmago v Kočevju (4:2) in se po dolgem času odlepil z zadnjega mesta, pri čemer za Leščani na 12. mestu, ki so klonili v Podzemlju s 3:2, zaostaja samo še dve točki. Zelo dobro formo v pomladanskem delu je potrdila Sava Kranj, ki je zmagala na gostovanju v Trbovljah z 1:0 – pred velikim medsebojnim derbijem sta torej oba kluba iz Zasavja v tem krogu klonila proti kranjskim ekipam. Še četrti zaporedni poraz pa so doživeli Blejci, ki so doma klonili proti Ilirijanom, vendar pa poraz zanje ne bo usoden, saj so si z dobrimi predstavami na začetku pomladanskega dela že priborili obstanek. Jutri bo v Radomljah še tekma Kalcer Radomlje B : Jezero Medvode.

.

 Turnirji mlajših cicibanov U9 preloženi (21.05.2015)

Zaradi napovedanega obilnega deževja v noči iz petka na soboto in slabih obetov za sobotno dopoldne, se vsi turnirji 7. kroga v tekmovanju mlajših cicibanov U9 PRELOŽIJO na naslednjo soboto, 30.5.2015. Razvrstitev ekip po turnirjih in kraji igranja ostanejo nespremenjeni. 

.

 V kvalifikacijah med seboj predstavnika 3. SNL-zahod in 3. SNL-center (18.05.2015)

PV prostorih NZS je bil danes med drugim opravljen žreb kvalifikacij za popolnitev 2. SNL v tekmovalnem letu 2015/16. Na prvi tekmi, v soboto, 13.6. se bosta pomerila predstavnik 3. SNL-zahod in 3. SNL-center. Povratna tekma bo v sredo, 17.6., domačin pa bo predstavnik 3. SNL-center. Zmagovalec se bo, skupaj z zmagovalcem kvalifikacij med predstavnikoma 3.SNL-sever in 3.SNL-vzhod, uvrstil v 2.SNL v tekmovalnem letu 2015/16.

 Mladinska ekipa Birsa&Matavž Bilje že prvak (16.05.2015)

V derbiju 24. kroga 2.SML-zahod je ekipa Birsa&Matavž Bilje v gosteh premagala Dob s 3:0 in si tako že zagotovila naslov prvaka. Na lestvici ima namreč 60 točk, trenutno drugouvrščeni Šenčur zaostaja deset točk, tretje Kalcer Radomlje pa s tekmo manj že 13 točk. Biljam dobro kaže tudi na skupni lestvici, kjer so po nepopolnem 24. krogu na prvem mestu s prednostjo 15ih točk, pri čemer najbližji zasledovalci  - Kalcer Radomlje, svoji tekmi igrajo jutri.

 Zarica Kranj ušla za štiri točke (16.05.2015)

23. kroga 3. SNL-center je v sosedskem derbiju Zarica Kranj na gostovanju "čez cesto" premagala Savo Kranj s 4:2 in tako na lestvici pred glavnim konkurentom za naslov prvaka, ekipo ivančne Gorice, vodi že za štiri točke - Ivančna Gorica se je namreč doma s Kolpo razšla brez zadetkov. Pomembno zmago v boju za obstanek je dosegel Britof, ki je doma premagal Komendo z 2:1 in se na lestvici izenačil s 15 točkami z ekipo Kočevja, ki svojo tekmo igra jutri proti Iliriji Extra-Lux. Pet točk pred omenjenima ekipama ima na 12. mestu Šobec Lesce, ki so tokrat doma izgubile z ekipo Kalcer Radomlje B (1:3), v nekoliko bolj "mirnih vodah" pa sta Komenda s 23 točkami in Kolpa, ki ima še točko več. Najvišjo zmago kroga je doma doseglo Zagorje, ki je nadigralo Bled Hirter s 5:0, njihovi sosedi iz Trbovelj pa so bili uspešni v Medvodah, kjer so po zaostanki z 1:0 v prvem polčsu, na koncu slavili z 2:1.

 V derbiju zmaga za JuRentA Bitnje (16.05.2015)

Derbi 19. kroga gorenjske članske lige je bil odigran v Bitnjah, kjer so gostovali Jeseničani. Domačini so zmagali s 4:1 in tako na lestvici vodijo pred današnjim nasprotnikom že za štiri točke. Tretji zaporedni poraz so doživele Žiri, ki so na domačem igrišču izgubile z 0:2 proti Visokem, na gostovanju pa je zmagal tudi Ločan, ki je v Železnikih slavil z 2:0. Na tekmah ekip iz drugega dela lestvice so na domačem igrišču zmagale Podbrezje, ki so bile boljše z 1:0 od Bohinja in Velesovo, ki je v drugem polčasu strlo odpor Jecom Sport DLN in zmagalo s 3:0. Polet je po zaostanku zmagal v Preddvoru z 2:1, Naklo in Kondor pa sta se razšla neodločeno 1:1. Naslednji krog je na sporedu čez teden dni, najbolj zanimivo pa bo na Visokem, kjer gostuje vodeča ekipa in pa na derbiju začelja med tradicionalnima rivaloma v šenčurju, kjer se bosta pomerila Jecom Sport DLN in Preddvor.

 Gneča na vrhu, prva zmaga za Jecom Sport DLN (09.05.2015)

V derbiju Gorenjske članske lige so Jesenice premagale Žiri z 2:1 in se s 34 točkami na lestvici prebile na drugo mesto - točko pred svojega današnjega tekmeca in točko za vodilno ekipo JuRentA Bitnje, ki se je z gosti iz Železnikov razšla brez zadetkov. Prvo zmago v drugem delu prvenstva je doseglo tudi Visoko, ki je s 3:0 ugnalo Škofjo Loko. Med tekmami ekip, ki se borijo od 7. do 14. mesta moramo izpostaviti prvo zmago za Jecom Sport DLN, ki je bil s 4:2 boljši od Poleta. Novi zmagi sta dosegla tudi Velesovo, ki je z 2:0 premagalo Naklo, in Bohinj, ki je po zaostanku z 1:2 na koncu uspel premagati Preddvor s 3:2. V ligi za prvaka bo naslednji krog že v sredo, 13.5., tekme pa se bodo pričele ob 17.30. Derbi bo v Žireh, kjer gostujejo JuRentA Bitnje, preostala para pa sta Ločan : Jesenice in Niko Železniki : Visoko.

 Prva zadetka v mreži Zarice Kranj (09.05.2015)

V 22. krogu 3.SNL-center se je prvič v pomladanskem delu zatresla tudi mreža Zarice Kranj. Gostje iz Medvod so vodilnim na lestvici v drugem polčasu dali dva zadetka in izničili zaostanek iz prvega polčasa, a zmage se je kljub temu s 3:2 veselili domačini – v izdihljajih tekme je za odločilni zadetek dosegel Kotnik. To je bila tudi edina zmaga domače ekipe v tem krogu, saj so bili na preostalih srečanjih trikrat uspešni gostje, trikrat pa je bil rezultat izenačen. V  Radomljah je remizirala Ivančna Gorica (1:1), v Kočevju Zagorje (2:2), tretji remi pa je bil v Trbovljah med domačim Rudarjem in Leščani. Zmage s 3:0 sta se veselili Sava Kranj (zmagala je na Bledu) in Ilirija Extra-Lux, ki je premagala Britof, pomembno zmago v boju za obstanek pa je dosegla Kolpa, ki je bila v Komendi boljša z 2:1. Na lestvici vodi Zarica Kranj z 51 točkami in tekmo manj, druga je Ivančna Gorica, ki zaostaja dve točki, tretja pa Ilirija Extra-Lux, ki je zbrala 46 točk.

.

 Triglav Kranj osvojil pokalno lovoriko (06.05.2015)

V finalu tekmovanja članov za pokal MNZG-Kranj je Triglav Kranj na osrednjem štadionu v ŠC Kranj premagal Zarico Kranj s 3:1. Triglavani so povedli že v četrti minuti, ko je s strelom z glavo Matej Poplatnik matiral nemoćnega vratarja Mulalića. Isti igralec je zadel tudi na začetku drugega polčasa, a se Zarica še ni sprijaznila s porazom in že v 50. minuti izid znižala na 2:1 (avtogol Poljanca). V nadaljevanju sta obe ekipi imeli še nekaj priložnosti, zadeli pa so le Triglavani, ko je v 67. minuti Parežanin postavil končni izid 3:1. Zmagovalcem iskrene čestitke ob osvojitvi pokalne lovorike, obema ekipama pa želimo uspešne nastope v pokalu NZS v tekmovalnem letu 2015/16.

 Jutri finale članov za Pokal MNZG-Kranj (05.05.2015)

Jutri, v sredo, 6.5.2015 je na sporedu finalna tekma članov za Pokal MNZG-Kranj. Na osrednjem štadionu v ŠC Kranj se bosta pomerili ekipi Triglav Kranj in Zarica Kranj. Začetek tekme je ob 17.30.

 Ivančna Gorica s tekmo več ujela Zarico Kranj (02.05.2015)

V 21. krogu 3. SNL-center so bile danes odigrane tri tekme. Ivančna Gorica je premagala Rudar z 2:0 in se tako pridružila Zarici Kranj na vrhu lestvice z 48 točkami, pri čemer imajo Kranjčani tekmo manj. Sava Kranj je še drugič zapored visoko zmagala - tokrat je bila s 4:0 boljša od gostov iz Kočevja in se tako utrdila v srednjem delu lestvice. Za presenečenje pa je poskrbela Komenda, ki je v Ljubljani odigrala brez zadetkov z Ilirijo Extra-Lux, ki tako zaostaja za vodilnim dvojcem že pet točk.Jutri bodo še tekme Zagorje:Britof, Jezero Medvode:Bled Hirter in Kolpa:Kalcer Radomlje B, zarica Kranj pa bo svojo tekmo v Lescah odigrala v sredo, 20. maja.

 Domačini s praznimi naboji (02.05.2015)

V GNL-člani je bil na sporedu 16. krog, v katerem so bile aktivne le ekipe, ki se borijo za prvaka. Na vseh treh tekmah so zmagali gostje, pri čemer domačinom ni uspelo zadeti niti enkrat. Najvišjo zmago so sicer dosegle Žiri, ki so v Železnikih zmagale kar s 5:0, Jeseničani so v trdi tekmi premagalai Visoko z 1:0, že med tednom pa je bila ekipa JuRentA Bitnje uspešna v Škofji Loki s 3:0 in tako obdržala vodstvo na lestvici s 34 točkami, eno manj imajo Žirovci, tri pa Jeseničani. Kot vse kaže, bodo omenjene tri ekipe odločale o prvaku, saj preostale tri že precej zaostajajo. 

 Na obeh derbijih vodilnih brez zadetkov (29.04.2015)

Težko pričakovani derbi 3. SNL-center se je razpletel brez zadetkov, tako da ima Zarica Kranj na vrhu še vedno tri točke prednosti pred Ivančno Gorico. Zanimivo je, da vodilni Kranjčani v spomladanskem delu sploh še niso prejeli zadetka, so pa kar trikrat odigrali 0:0. Z enakim izidom kot v Kranju, se je končal tudi drugi derbi v Ljubljani med Ilirijo Extra-Lux in Zagorjem, tako da bo v boju za naslov prvaka še zelo zanimivo.

Na sosedskem obračunu so Blejci premagali Šobec Lesce z 2:0, na drugem gorenjskem derbiju pa so bili gostje iz Stražišča boljši od Britofa s 3:0. Najvišje zmage so se veselili igralci ekipe Kalcer Radomlje B, ki je v gosteh premagala Komendo s 5:1, pa čeprav so domačini v polčasu vodili z 1:0. Na preostalih dveh tekmah je Rudar v Trbovljah zabeležil minimalno zmago proti Kolpi, Kočevje pa je iztržilo pomembno točko v boju za obstanek proti gostom iz Medvod.

 20. krog v znamenju derbijev (28.04.2015)

20. krog 3. SNL-center, ki je na sporedu jutri, v sredo, 29.4. (vse tekme se pričnejo ob 17.00) je v znamenju številnih derbijev. V ŠP Zarica se bo domača ekipa pomerila z drugouvrščeno Ivančno Gorico, ki zaostaja tri točke, v Ljubljani pa bo tudi derbi med obema najbližjima zasledovalcema - Ilirija Extra-Lux pričakuje Zagorje. Na Gorenjskem se bosta odigrala tudi dva sosedska derbija. Na Bled prihaja ekipa Šobec Lesce, ki ji v spomladanskem delu ne gre najbolje, V Britofu pa gostuje Sava Kranj. V Kočevju bo pomembna tekma za obstanek med domačini in gosti iz Medvod, za preboj v "varnejše vode" na lestvici pa bo Kolpa poskušala presenetiti v Trbovljah. Zanimivo bo tudi v Komendi, kjer gostuje ekipa Kalcer Radomlje B.

 Ivančna Gorica ujela Zarico Kranj (25.04.2015)

Ivančna Gorica je v derbiju najuspešnejših ekip pomladanskega dela prvenstva premagala Bled Hirter z 2:0 in se tako na lestvici izenačila z Zarico Kranj, ki bo svojo tekmo 19. kroga odigrala jutri v Podzemlju proti Kolpi. V tem krogu je zmagalo tudi Zagorje, ki je v drugem polčasu nadigralo Komendo – končni izid je bil 6:1, in Ilirija Extra-Lux, ki ji je v Stražišču po zaostanku z 2:0 uspel preobrat do končne zmage s 3:2. Ilirija ima tako 41 točk (tri manj od vodečih), Zagorje pa 39. Najvišjo zmago kroga je dosegla ekipa Kalcer Radomlje B, ki je premagala Rudar iz Trbovelj s 4:0, dve tekmi ekip iz spodnjega dela lestvice pa sta se končali z 1:1 - Britof je remiziral v Medvodah, Kočevje pa v Lescah.

 15. krog v GNL-člani v znamenju domačinov (25.04.2015)

V 15. krogu GNL-člani so bili izrazito uspešnejši domačini, ki so zmagali kar na šestih tekmah, medtem ko je čast gostov rešilo Velesovo, ki je premagalo Podbrezje z 2:1. V ligi za prvaka so najvišjo zmago dosegle JuRentA Bitnje, ki so s 5:1 odpravile Visoko, Žiri in Jesenice pa so zmagale z 2:0 - Žirovci so bili uspešnejši od Ločana, Jeseničani pa od Železnikov. Na vrhu lestvice tako še naprej ostajajo JuRentA Bitnje z 31 točkami, druge so Žiri s točko zaostanka, tretje Jesenice pa zaostajajo za tri. Med ekipami iz drugega dela razvrstitve omenimo predvsem prvo zmago Poleta, ki je s 4:1 premagal Bohinj. Tretje zmage se je veselil Preddvor, ki je premagal Kondor Godešič z 1:0 in se tako na spodnjem delu lestvice prebil na peto mesto, brez zmage pa še naprej ostaja Jecom Sport DLN, ki je tokrat moral v Naklem priznati premoč gostiteljem s 4:0.

 FSK Stripy državni prvak pri U19 (24.04.2015)

Ekipa FSK Stripy je postala državni prvak v futsalu v tekmovanja mladih U19. Prvo mesto so osvojili z dvema zmagama v finalnem obračunu z ekipo FK Zavas. Najprej so zmagali na gostovanju s 5:4, v Škofji Loki pa so pred 350 gledalci slavili s 3:2. FSK Stripy iskreno čestitamo!

 Ivančna Gorica le še tri točke za Zarico Kranj (22.04.2015)

V zaostali tekmi 15. kroga 3.SNL-center je Ivančna Gorica premagala Zagorje s 5:0 (1:0). S to zmago se je z osvojenimi 41 točkami približala Zarici Kranj na vsega tri točke zaostanka. Tretja Ilirija Extra-Lux jih ima 38, četrto Zagorje pa še dve manj. 19. krog je na sporedu v soboto, 25.4.; izjema je le tekma Kolpa : Zarica Kranj, ki se bo odigrala v nedeljo, 26.4. v ŠP Podzemelj.

 v 2.SML/SKL-zahod v znamenju gostov (19.04.2015)

V 19. krogu 2.SKL-zahod so bili na kar petih tekmah uspešni gostje (NOGA Britof, Kalcer Radomlje, Škofja Loka, Jesenice-Bled in Arne Tabor 69), enkrat je bilo neodločeno (Roltek Dob : Svoboda 1:1), čast domačinov pa je rešila ekipa Birsa&Matavž Bilje, ki je premagala Ivančno Gorico. Na lestvici še naprej vodi NOGA Britof, ki ima 47 točk, za eno zaostajajo Kalcer Radomlje, za dve pa Birsa&Matavž Bilje.

Tudi v mladinski kategoriji so bili gostje uspešnejši. Zmage so dosegli Kalcer Radomlje, Jesenice-Bled, Svoboda in Ivančna Gorica, ki je prizadejala sploh prvi poraz vodeči ekipi Birsa&Matavž Bilje. Na domačem igrišču pa so zmage dosegli Jadran Dekani, Rudar Trbovlje in Šenčur. Kljub porazu imajo Bilje še vedno lepo prednost pred zasledovalci, saj Šenčur in Ivančna Gorica zaostajata sedem točk.

Na skupni lestvici se relativno velike razlike med vodilnimi ekipami ohranjajo. Ekipa Birsa&Matavž Bilje ima na prvem mestu deset točk prrdnosti pred ekipo Kalcer Radomlje, Šenčur na tretjem mestu zaostaja 19, Ivančna Gorica na četrtem pa že 29 točk. Zelo napeto bo v boju za obstanek, saj zadnjih šest ekip loči le osem točk.

 Na vrhu velika gneča (18.04.2015)

V 14. krogu Gorenjske članske lige je vodilna ekipa JuRentA Bitnje izgubila na Jesenicah z 2:1, česar pa niso izkoristili najbližji zasledovalci. Žiri so na Visokem po vodstvu z 2:0 iztržile točko (na koncu je bilo 2:2), Niko Železniki pa se je v Škofji Loki razšel z domačini neodločeno – bilo je namreč 0:0. Na lestvici tako še naprej vodijo JuRentA Bitnje z 28 točkami, Žiri jih imajo 27, Niko Železniki pa 26. Še točko manj sta zbrali ekipi Ločan in Jesenice, Visoko pa je na šestem mestu s štirimi točkami zaostanka za vodilnim.

V ligi za obstanek so vsa štiri domače ekipe zmagale. Najbolj prepričljivi so bili igralci Velesovega, ki so odpravili Preddvor s 6:1, Naklo je v sosedskem derbiju premagalo FC Podbrezje s 3:1, uspešni pa so bili še Kondor Godešič proti Poletu (4:3) in Bohinj proti Jecom Sport DLN (3:2).

 Ivančna Gorica še šest točk za Zarico Kranj (18.04.2015)

V 18. krogu 3. SNL-center je vodeča Zarica Kranj doma sicer ohranila svojo mrežo nedotaknjeno - v pomladanskem delu sezone sploh še ni prejela zadetka, vendar ji kaj več kot točke proti borbenim gostom iz Radomelj ni uspelo osvojiti. Brez zadetkov je bilo tudi v Zagorju, kjer je gostovala kranjska Sava, Ivančna Gorica pa je zmagala v Kočevju z 2:0 in se tako Zarici približala na šest točk zaostanka.

Izpostaviti velja tudi uspeh Blejcev, ki so proti Kolpi slavili z 2:0, kar je že njihova četrta zmaga v pomladanskem delu sezone, v kateri so z 12 točkami celo najboljši. Na preostalih dveh tekmah je Komenda premagala goste iz Trbovelj s 4:1, vse boljši Britof pa je bil v gorenjskem derbiju spodnjega dela lestvice boljši od Leščanov s 3:1. Jutri bo še tekma Ilirija Extra-Lux : Jezero Medvode.

 

 Finalista Triglav in Zarica Kranj (15.04.2015)

Na današnjih polfinalnih tekmah za članski Pokal MNZG-Kranj je Triglav upravičil vlogo favorita in brez težav premagal Naklo z 9:0, v Šenčurju pa je Zarica Kranj odpravila domačine z 1:0. Edini zadetek je dosegel Marinkovič v 87. minuti. Finale bo na sporedu v sredo, 6.maja,

 Pokalna lovorika v Žiri (14.04.2015)

V finalni tekmi za mladinski Pokal MNZG-Kranj je ekipa Žiri premagala Jesenice-Bled z 2:1. V prvem polčasu so bili nekoliko podjetnejši igralci iz Zgornje Gorenjske, ki so povedli v 27. minuti z zadetkom Bajriča. V drugem polčasu so bili boljši Žirovci, ki so najprej izenačili v 49. minuti prek Mlakarja, zmagoviti zadetek pa je dosegel Krolnik petnajst minut pred koncem. S tem uspehom se je ekipa iz Žirov uvrstila v četrtfinale pokalnega tekmovanja NZS, kjer se bodo v sredo, 29.4. pomerili s predstavnikom MNZ Ljubljana


 

 Jesenice kot zadnje v ligo za prvaka (11.04.2015)

V odločilni tekmi za preboj med elitno šesterico so Jesenice na domačem igrišču premagale Bohinj s 4:1. V derbiju sta se Visokem domača ekipa in vodilne JuRentA Bitnje razšli neodločeno z rezultatom 1:1, enako pa je bilo še na tekmi v Naklem, kjer je gostoval Ločan in nekoliko presenetljivo tudi v Podbrezjah med domačini in Žirovci. Na lestvici so po prvem delu prvenstva na vrhu JuRentA Bitnje z 28 točkami, dve manj jih imajo Žiri, tri pa Niko Železniki. Nato sledijo še Ločan, Visoko in Jesenice. V 14. krogu naslednjo soboto se bodo v ligi za prvaka tako pomerili Jesenice : JuRentA Bitnje, Visoko : Žiri in Ločan : Niko Železniki. V ligi z obstanek pa so pari naslednji: Bohinj : Jecom Sport DLN, Kondor Godešič : Polet, Naklo : FC Podbrezje in Velesovo : Preddvor.

 Zarica Kranj osem točk pred zasledovalci (11.04.2015)

V 17. krogu 3. SNL center sta se Rudar Trbovlje in Zarica Kranj razšla brez zadetkov, enako pa je bilo tudi na tekmi v Medvodah med domačini in Zagorjem. Preostala dva zasledovalca vodeče zarice sta zmagala: Ilirija Extra-Lux v Lescah z 1:0, Ivančna Gorica pa doma proti Britofu z 2:1. Brez točk v pomladanskem delu sezone ostaja Komenda, ki je izgubila v Stražišču proti Savi Kranj s 3:0, na gostovanju pa je bil ponovno uspešen Bled Hirter, ki je z 2:1 zmagal v Radomljah in se prebil že na šesto mesto. Na lestvici ima Zarica Kranj 43 točk, z osmimi točkami zaostanka pa ji sledijo Ivančna Gorica, Zagorje (njuna medsebojna zaostala tekma bo v sredo, 22.4.) in Ilirija Extra-Lux. Jutri bo na sporedu še tekma med Kolpo in Kočevjem.

 JuRentA Bitnje spet na vrhu (04.04.2015)

V 12. krogu GNL-člani so JuRentA Bitnje kar z 8:0 premagale Polet in se ponovno zavihtele na prvo mesto. Pri tem so jim pomagale tudi Jesenice, ki so v gosteh premagale dosedaj vodilni Niko Železniki z 1:0. V lokalnem "el clasicu" je Visoko pred številnim občinstvom, ki se ga ne bi sramovali niti v višjem rangu tekmovanja, v Preddvoru v drugem polčasu strl odpor domačinov in si z zadetkom sedem minut pred koncem priigral zmago z 2:1, s tem pa tudi zagotovil mesto v ligi za prvaka. Vanjo so se že uvrstili tudi JuRentA Bitnje, Niko Železniki, Žiri in Ločan. O šestem potniku v omenjeno ligo pa bo v naslednjem krogu odločal medsebojni dvoboj med Jesenicami in Bohinjem.

 V 3.SNL-Center štirikrat po en gol, v Britofu pa kar pet (04.04.2015)

V 16. krogu 3.SNL-center je kar na štirih tekmah zmagovalca odločil le en zadetek. V Komendi in Kočevju so bili uspešnejši gosti (Zarica Kranj in Kalcer Radomlje B), na Bledu (nasprotnik Rudar Trbovlje) in v Stražišču (nasprotnik Jezero Medvode) pa so minimalno zmago dosegli domačini. Najbolj učinkovita ekipa kroga je bila Britof, ki je na domačem igrišču kar s 5:0 premagala Kolpo. Na lestvici ima Zarica Kranj že deset točk prednosti pred Ilirijo Extra-Lux in enajst pred Zagorjem, s tem da imajo slednji dve tekmi manj, Ljubljančani pa eno.

 V finalu mladinskega pokalnega tekmovanja Žiri in Jesenice-Bled (01.04.2015)

V finalu tekmovanja mladincev za Pokal MNZG-Kranj, ki bo v torek, 14.4., se bosta pomerili ekipi Žiri in Jesenice-Bled. Na današnjih polfinalnih tekmah so bili gostje iz Zgornje Gorenjske uspešneji na Visoke, kjer so premagali Visoko-Preddvor z 1:0, Žiri pa so po pravi drami in streljanju kazenskih udarcev v Kranju premagale Noga Triglav. Žirovci so v drugem polčasu povedli že s 3:0, a so Triglavani v izdihljajih tekme uspeli izenačiti, pri streljanju kazenskih udarcev pa so zgrešili kar trikrat in gostje so se zasluženo veselili uvrstitve v finale.

 V 2.SML/SKL-zahod Birsa&Matavž Bilje še povečale prednost na skupni lestvici (29.03.2015)

V 2. SML/SKL-zahod je bil ta vikend odigran 16. krog. V kadetski konkurenci sta vodilni ekipi zabeležili novi zmagi. NOGA Britof  je na domačem igrišču premagal Slovan z 2:1, precej lažje delo na gostovanju v Trbovljah pa so imeli kadeti ekipe Birsa&Matavž Bilje, ki so domače vrstnike premagali z 9:0. Tudi pri mladincih vodilna ekipa ne popušča  Birsa&Matavž Bilje so v Trbovljah zmagale s 4:0. Na lestvici so svojo prednost pred zasledovalci povečale na deset točk, saj je Šenčur izgubil v Ivančni Gorici, Kalcer Radomlje pa so doma remizirale s sosedi z Doba.

Na skupni lestvici še naprej vodijo Birsa&Matavž Bilje, 13 točk zaostajajo Kalcer Radomlje, Šenčur na tretjem mestu pa že 16 točk. Mnogo bolj tesno je v spodnjem delu skupne lestvice, saj je od sedmega pa do zadnjega mesta med ekipami le osem točk razlike,

 Niko Železniki novi vodeči v GNL-člani (28.03.2015)

Z današnjimi tekmami 11. kroga v GNL-člani, se je začel tudi pomladanski del sezone 2014/15 v tekmovanjih MNZG-Kranj. Strelci so očitno v dobri formi, saj je bilo doseženih kar 29 zadetkov oziroma v povprečju 4,14 na tekmo. Na kar treh srečanjih so se zmage s 3.2 veselili gostje. Žiri so z omenjenim rezultatom zmagale v Škofji Loki, Kondor Godešič na Jesenicah in Preddvor s Poletom. Edino domačo zmago je dosegla ekipa FC Podbrezje, ki je s 3:0 premagala Jecom Sport DLN, medtem ko sta se Visoko in Bohinj razšla neodločeno 1:1 Zelo razburljivo je bilo tudi v Naklem, kjer so jesenski prvaki (JuRentA Bitnje) po prvem polčasu vodili s 3:1, na koncu pa je bil izid neodločen 3:3. Takšen rezultat je izkoristila ekipa Niko Železniki, ki je v gosteh premagala Velesovo z 2:1 in se na lestvici s 25 osvojenimi točkami zavihtela na prvo mesto. Druge so JuRentA Bitnje s točko manj, tretje pa Žiri, ki so zbrale 22 točk. Boj za prvih šest mest, ki vodijo v ligo za prvaka, bo še zelo zanimiv, saj je razlika med četrtim Ločanom in devetimi Jesenicami le 4 točke.

 V 3. SNL-center domačini s polnim izkupičkom (28.03.2015)

Na vseh petih odigranih tekmah 15. kroga 3.SNL-center so bili zmagovalci domačini. Skupaj je bilo doseženih 17 zadetkov, pri čemer so jih gledalci največ videli v Trbovljah, kjer je Rudar premagal Kočevje s 3:2 in v Radomljah, kjer so bili domačini boljši od Britofa s 4:1. Zarica Kranj je z 1:0 ugnala Bled Hirter, domačini pa so bili uspešnejši tudi v drugem gorenjskem derbiju – ekipa Šobec Lesce je premagala Savo Kranj z 2.0. Najvišjo zmago kroga pa so dosegli igralci Medvod, ki so s 4:0 premagali Komendo.

Na lestvici vodi Zarica Kranj s 39 točkami, njeni najbližji zasledovalci Ilirija Extra-Lux, Zagorje in Ivančna Gorica pa s tekmo manj zaostajajo sedem, osem oziroma deset točk. Jutri bo v Podzemlju na sporedu tekma med Kolpo in Ilirijo Extra-Lux, preložena tekma med Ivančno Gorico in Zagorjem pa se bo odigrala v kasnejšem terminu.

 Znani polfinalni pari pokalnega tekmovanja članov (27.03.2015)

Včeraj je bil po koncu skupščine MNZG-Kranj v prostorih Občine Kranj opravljen tudi žreb polfinalnih parov v tekmovanju članov za pokal MNZG-Kranj. V sredo 15.aprila (predvidoma ob 17.00) se bosta v Kranju srečali ekipi Triglav Kranj in Naklo, v Šenčurju pa bo dvoboj med domačo ekipo in Zarico Kranj

 Prvi krog v pomladanskem delu odigrali tudi v 3.SNL-center (21.03.2015)

Z današnjimi šestimi tekmami se je pričel pomladanski del sezone tudi v 3.SNL-center. Obe ekipi z vrha lestvice sta bili uspešni. Zarica Kranj je v drugem polčasu strla odpor domačinov in v Kočevju zmagala s 4:0, Ilirija Extra-Lux pa je doma premagala Kalcer Radomlje B s 3:1. Zanimivo je bilo tudi na preostalih srečanjih. Okrepljeni Britof je doma remiziral 1:1 z Rudarjem iz Trbovelj, na dveh tekmah gledalci niso videli zadetkov (Jezero Medvode : Šobec Lesce in Sava Kranj . Ivančna Gorica), Bled Hirter pa je, po vodstvu domačinov v prvem polčasu, v drugem dosegel tri zadetke in odnesel vse tri točke iz Komende. Jutri bo še tekma v Zagorju, kjer gostuje Kolpa.

 Zimska liga končana (17.03.2015)

Pretekli vikend se je z zaključnimi tekmami mlajših dečkov U13 in starejših cicibanov U11 končala Zimska liga, ki je pod okriljem MNZG-Kranj vse od novembra potekala v Šenčurju. V kategoriji mlajših dečkov U13 je bila najboljša ekipa Triglav Podgorje Bordo, ki je v šestnajstih tekmah zbrala 40 točk, z dvema točkama zaostanka pa sta bila drugi Šenčur 2 in tretja Komenda. Mladi Triglavani (Triglav Domplan Bordo) so bili najboljši tudi pri starejših cicibanih. V finalu so s 4:1 premagali ekipo Škofja Loka U11 B, v tekmi za tretje mesto pa je z enakim rezultatom ekipa Triglav Domplan Beli premagala Domžale 2. Mlajši cicibani U9 so končali s tekmovanjem že teden dni prej. V finalu je škofja Loka U9 premagala Triglav Domplan A s 5:4, tretje pa so bile Domžale B, ki so v malem finalu premagale Savo s 5:1.

V letošnji izvedbi zimske lige je sicer sodelovalo 64 ekip, od tega 17 pri mlajših dečkih U13, 29 pri starejših cicibanih U11 in 18 pri mlajših cicibanih U9.

 Odigran 14. krog v 2.SML/SKL-zahod (15.03.2015)

V 14. krogu 2.SML/SKL-zahod je bilo najbolj zanimivo v Škofji Loki, kjer je na obeh tekmah prišlo do velikega preobrata. Kadeti Škofje Loke so vodili že s 3:0, na koncu pa so se zmage veselili gosteje iz zgornje Gorenjske s 4:3. Pri mladincih je bilo obratno, saj je ekipa Jesenice-Bled vodila že s 3:1, zmagali pa so domačini s 4:3. Na drugem gorenjskem derbiju sta si Britof in Šenčur priborila po eno zmago. Kadeti Britofa so zmagali s 3:0, mladinci Šenčurja pa s 3:2. Med preostalimi tekmami omenimo še obe zmagi ekip Kalcer Radomlje (nasprotnik Arne Tabor 69) in Birsa&Matavž Bilje (nasprotnik Brda). Na skupni lestvici je še naprej na vrhu ekipa iz Bilj z 69 točkami, štiri manj jih ima Kalcer Radomlje, tretji pa je Šenčur, ki je zbral 58 točk.

 Začetetk pomladanskega dela v 2. SML/SKL-zahod (13.03.2015)

S tekmama 14. kroga med Ivančno Gorico in Svobodo se je pričel pomladanski del prvenstva v 2. SML/SKL-zahod. Obakrat so bili uspešnejši domačini, ki so pri mladincih zmagali s 4:1, pri kadetih pa z 1:0. Tekmi Kalcer Radomlje : Arne Tabor 69 sta na sporedu danes, preostale pa v soboto oziroma nedeljo.

 Jesenski del končan tudi v 2.SML/SKL-zahod (24.11.2014)

Minuli vikend so bile odigrane zaostale tekme 12. kroga 2.SML/SKL-zahod, s čimer se je končal jesenski del prvenstva. Pri kadetih je naslov jesenskega prvaka osvojila ekipa NOGA Britof z 32 točkami, kolikor jih imajo na drugem mestu tudi Kalcer Radomlje. V krog favoritov za končno zmago lahko uvrstimo še ekipi Birsa&Matavž Bilje (30 točk) in Šenčur (29 točk), ostali pa imajo za omenjeno četverico že precejšnji zaostanek. V mladinski konkurenci je po jesenskem delu na vrhu ekipa Birsa&Matavž Bilje, ki je osvojila 33 točk, na drugem mestu s šestimi točkami zaostanka so Kalcer Radomlje, na tretjem pa Šenčur zaostaja še za točko več. Mladim nogometašem iz Bilj najbolje kaže tudi na skupni lestvici, kjer imajo 63 točk, druge so Kalcer Radomlje z 59 točkami, tretji Šenčur pa jih ima 55. V nadaljevanju prvenstva  - v skladu s tekmovalnim koledarjem NZS se bo pomladanski del pričel s 14. krogom v soboto, 14.3. oziroma petek, 15.3.2015 -, pa bo zelo zanimivo tudi v boju za obstanek, saj je trenutna razlika med sedmouvrščenim Rudarjem in Jadranom iz Dekanov, ki bo prezimil na štirinajstem mestu, le devet točk.

 Jesenski del končan z remijem (22.11.2014)

V zaostali tekmi 12. kroga 3. SNL-center sta se Zarica Kranj in Ilirija Extra-Lux razšli z nedoločenim rezultatom 1:1. Goste, ki so že v 19. minuti ostali z igralcem manj, je v 74. minuti v vodstvo popeljal Dejan Trifković, v sodnikovem dodatku pa je izenačil Dejan Robnik. Po končanem jesenskem delu ima Zarica Kranj na prvem mestu 33 točk, Ilirija Extra-Lux bo prezimila na drugem mestu  s štirimi točkami manj, sledita pa Ivančna Gorica in Zagorje z 28 točkami. V skladu s tekmovalnim koledarjem NZS se bo prvenstvo nadaljevalo s 14. krogom v soboto, 21. marca 2015.

 Zaostala tekma v ŠP Stražišče (21.11.2014)

Zaostala tekma 12. kroga 3. SNL-center med ekipama Zarica Kranj in Ilirija Extra-Lux se bo odigrala jutri, v soboto, 22.11.2014 ob 14.00 v ŠP Stražišče pri Kranju

 Pri starejših dečkih Šobec Lesce 1 prepričljivo prvi (17.11.2014)

Jesenski prvak v kategoriji starejših dečkov je ekipa Šobec Lesce 1, ki je premagala vseh svojih 12 nasprotnikov in tako zbrala 36 točk, šest več od drugouvrščene ekipe NOGA Triglav, katere član je trenutno tudi najboljši strelec Tine Jagodic, ki je zabil več zadetkov kot vsi njegovi soigralci (36 od skupaj 69, kolikor so jih skupaj dosegli mladi Triglavani). Najbolj disciplinirana ekipa je Bled-Bohinj, ki je prejela en sam rumeni karton in tudi vodi na lestvici v tekmovanju za Fair Play.

 Zarica Kranj jesenski prvak (15.11.2014)

V 13. krogu 3.SNL-center je Zarica Kranj pričakovano v gosteh premagala Britof s 6:0 in z 32 točkami ter tekmo manj (v soboto, 22.11. je na sporedu še zaostala tekma 12. kroga med Zarico Kranj in Ilirijo Extra-Lux) osvojila naslov jesenskega prvaka. Štiri točke zaostanka imajo Zagorje, ki je premagalo Kalcer Radomlje B z 2:1, Ivančna Gorica, ki je nadigrala Jezero Medvode s 5:0 (tekma je bila zaradi slabe igralne površine v Medvodah odigrana v Ivančni Gorici) in Ilirija Extra-Lux, ki je bila boljša od gostov iz Trbovelj s 3:1.  Na preostalih tekmah je Bled Hirter v Kočevju premagal domačine z 2:1, Leščani so bili boljši od Komende z 2:0, Sava Kranj pa je premagala Kolpo z 1:0. 

 Žirovci jesenski prvaki pri mladincih (15.11.2014)

Z današnjo tekmo med ekipama Šobec Lesce in Šenčur B (0:0) se je končal tudi jesenski del prvenstva v Gorenjski mladinski ligi. Na prvem mestu bodo prezimili mladinci Žirov ki so že preteklo nedeljo nadigrali vrstnike iz ekipe Visoko-Preddvor s 6:0. Junak srečanja je bil Nace Mlakar, ki je zabil kar pet zadetkov, s skupaj štirinajstimi pa je tudi najboljši strelec lige. Drugo mesto po jesenskem delu zaseda ekipa Visoko-Preddvor, ki je, tako kot Žirovci, zbrala 21 točk, tretji pa je Šobec Lesce s 16 točkami. Z današnjim remijem v Lescah je druga ekipa Šenčurja s štirimi osvojenimi točkami na četrtem mestu prehitela Zarico Kranj.

 Končano tekmovanje mlajših dečkov U13 (11.11.2014)

Z današnjo tekmo med Šenčurjem in Škofjo Loko 2 (4:1) se je končal tudi jesenski del v tekmovanju mlajših dečkov U13. Ekipe so bile razdeljene v dve skupini po geografskem načelu, med seboj pa so igrale po enokrožnem sistemu. V skupini A sta bili najboljši ekipi Škofja Loka 1 in Triglav Domplan -bordo, ki sta premagali vse nasprotnike, medsebojni dvoboj pa se je končal neodločeno 1:1. V skupini B je največ točk osvojila ekipa Šobec Lesce 1 in sicer 29, pet manj pa Triglav Podgorje in Britof 2. V pomladanskem delu bodo ekipe ponovno razdeljene na dve skupini, s tem da bo eno tvorilo prvih šest ekip iz obeh skupin jesenskega dela, drugo pa vse preostale ekipe. 

 11. krog GNL-člani pomladi 2015, jesenski prvak JuRentA Bitnje (10.11.2014)

Vse tekme 11. kroga Gorenjske članske lige, ki so v soboto, 8.11.2014 odpadle zaradi vremenskih razmer, so preložene na pomlad 2015, kar pomeni, da se bo pomladanski del sezone začel z 11. krogom (predvidoma v soboto, 28. marca 2015), nato pa bosta odigrana še 12. In 13.krog. Na podlagi razvrstitve ekip po 13. krogu se bosta oblikovali dve skupini in sicer prvih šest ekip se bo med seboj pomerilo še po dvokrožnem sistemu za naslov prvaka, preostalih osem pa po enokrožnem. 

Jesenski prvak je tako ekipa JuRentA Bitnje s 23 točkami, drugi Niko železniki jih ima 22, tretji pa je Ločan z 20 točkami.

 V derbiju Rudar premagal Zagorje z 1:0 (08.11.2014)

V tradicionalnem zasavskem derbiju, ki je v Trbovlje, kljub slabemu vremenu, privabil okrog 1500 gledalcev, so se zmage veselili domači, ki so z zadetkom Davorja Rižnerja v 75. minuti slavili z 1:0. Tudi v preostalih treh tekmah, ki so bile odigrane danes, so bili uspešnejši domačini. Ivančna Gorica je premagala Šobec Lesce z 1:0, Komenda je bila boljša od Kočevja z 2:1, v gorenjskem derbiju z dna lestvice pa je Bled Hirter gladko premagal Britof s 3:0.

Tekmi Kolpa : Jezero Medvode in Kalcer Radomlje B : Sava Kranj bosta jutri ob 14.00, Zarica Kranj in Ilirija Exstra-Lux pa bosta svojo tekmo odigrali v soboto, 22.11.

 Odpovedane tekme 2.SML/SKL-zahod (08.11.2014)

Zaradi natopljenih in delno poplavljenih igrišč so odpovedane naslednje tekme 2.SML/SKL-zahod:

Ivančna Gorica : Škofja Loka (nov termin: nedelja, 23.11.2014 ob 11.30 in 13.30);

Jesenice-Bled : Kalcer Radomlje (nov termin: nedelja, 23.11.2014 ob 11.30 in 13.30);

Arne Tabor 69 : Rudar Trbovlje (nov termin: nedelja, 23.11.2014 ob 11.30 in 13.30);

Svoboda : NOGA Britof (nov termin: sobota, 22.11. 2014 ob 11.30 in 13.30);

Roltek Dob : Brda (nov termin: nedelja, 23.11.2014 ob 11.30 in 13.30).

 Zadnji krog jesenskega dela v GNL-člani v celoti odpovedan (07.11.2014)

Glede na trenutne vremenske razmere in slabe napovedi, ki ne omogočajo regularnih pogojev za igro, so vse tekme 11 kroga v Gorenjski članski ligi, ki bi morale biti na sporedu jutri, 8.11.2014, ODPOVEDANE.

 V ŠP Zarica že tretjič letos odpoved tekme (07.11.2014)

Zaradi namočenega in delno poplavljenega igrišča v ŠP Zarica je tekma 12. kroga 3.SNL-center med ekipama Zarica Kranj in Ilirija Extra-Lux, ki bi morala biti jutri, 8.11.2014, ODPOVEDANA. Tekma se bo odigrala v prvem prostem terminu, to je v soboto, 22.11.2014 v ŠP Zarica.

 V derbiju 3.SNL-center neodločeno (31.10.2014)

V derbiju 11. kroga 3.SNL-center se je v Zagorju vodeča Zarica Kranj z domačini razšla z neodločenim rezultatom 1:1. Na lestvici tako še naprej vodijo Kranjčani z 29 točkami, drugo je Zagorje s 25, prav toliko pa jih ima tudi Ilirija Extra Lux, ki je doma premagala Bled Hirter s 3:0. Niz devetih zaporednih poazov je prekinil Britof, ki je doma remiziral s Kočevjem 1:1, enak rezultat pa je bil tudi v Stražišču, kjer sta se pomerila Sava Kranj In Rudar Trbovlje. V naslednjem krogu je na sporedu tradicionalni derbi med Rudarjem in Zagorjem. Tekmeca se bosta srečala v soboto, 8.11. ob 14.00 v Trbovljah.

 GNL-člani: Bitnje še naprej zmagujejo, prva zmaga tudi Preddvoru (31.10.2014)

V 10.krogu GNL-člani je najvišjo zmago dosegla ekipa JuRentA Bitnje, ki je z 8:0 odpravila FC Podbrezje in tako ohranila vodstvo na lestvici s 23 točkami. Na drugem mestu, s točko zaostanka, je Niko Železniki, ki je v derbiju kroga premagal Visoko z 2:0, tretji pa je Ločan, ki je zmagal v Šenčurju proti zadnjeuvrščeni ekipi Jecom Sport DLN z 2:0. Izmed ostalih rezultatov omenimo prvo zmago Preddvora - doma je premagal Naklo z 2:0, in neodločen rezultat Poleta (2:2) v Bohinju. Zadnji krog v jesenskem delu je na sporedu v soboto, 8.11.

 Gneča na vrhu skupne lestvice 2.SML/SKL-zahod (26.10.2014)

V 10. krogu 2.SML/SKL-zahod je bil derbi v Šenčurju, kjer sta gostovali mladinska in kadetska ekipa Birsa&Matavž Bilje. Pri kadetih je po razburljivi končnici zmagal Šenčur z 2:1, mladinski ekipi pa sta se razšli z neodločenim izidom 1:1. Na skupni lestvici sta na vrhu skupaj Kalcer Radomlje - v Škofji Loki so kadeti remizirali 3:3, mladinci pa visoko zmagali s 6:0, in Birsa%Matavž Bilje z 48 točkami, tretji pa je Šenčur, ki zaostaja tri točke. Naslednji krog je na sporedu v petek, 31.10. in nedeljo, 2.11.

 V Gorenjski članski ligi strelci ponovno izredno učinkoviti (25.10.2014)

V preteklem krogu je bilo na sedmih tekmah Gorenjske članske lige doseženih 38 zadetkov, tokrat pa so bili strelci še bolj razpoloženi, saj so jih dosegli kar 41. Rekordno zmago so dosegli Žirovci, ki so v Šenčurju premagali Jecom Sport DLN z 10:2, devet zadetkov pa je bilo na Visokem, kjer so bili domačini boljši s 6:3 od ekipe Kondor Godešič. Na lestvici še naprej vodi ekipa JuRentA Bitnje z 20 točkami - na vročem gostovanju v Škofji Loki se je tekma končala neodločeno 2:2, eno manj ima Niko Železniki, ki je zmagal na Svetem Duhu z 2:0, tretje pa je Visoko z osemnajstimi točkami.

 Zarica Kranj prvič brez zmage (25.10.2014)

V 10. krogu 3-SNL-center sta se Zarica in Sava  na kranjskem derbiju razšli z neodločenim izidom 1:1. Po devetih zaporednih zmagah je to prvi remi Zarice Kranj, ki še vedno vodi na lestvici z 28 točkami, štiri manj pa jih ima Zagorje, ki je v izdihljajih tekme doseglo zmagoviti zadetek na Bledu za zmago s 4:3. Na preostalih tekmah je Rudar remiziral z gosti iz Medvod (2:2), Ilirija Exstra-Lux je bila boljša v Kočevju s 4:0, Britof pa je. prvič z novim trenerjem, še devetič zapored izgubil – v Komendi so bili boljši domačini s 5:1.Jutri sta na sporedu še tekmi v Radomljah in Podzemlju, naslednji teden je bo derbi vodečih v Zagorju med domačo ekipo in Zarico Kranj.

 

 Trojica na vrhu 2.SML/SKL (18.10.2014)

Danes so bile odigrane štiri mladinske oziroma kadetske tekme v 2. SML/SKL-zahod. Šenčur je dvakrat zmagal na Kodeljevem, s čimer se je na skupni lestvici izenačil na vrhu z ekipama Birsa&Matavž Bilje in Kalcer Radomlje - vse tri ekipe imajo 41 točk, pri čemer tako Birsa&Matavž Bilje kot Kalcer Radomlje svoji tekmi igrata jutri. Na četrtem mestu skupne lestvice je trenutno Škofja Loka s 27 točkami, Noga Britof, Ivančna Gorica in Roltek Dob pa sledijo s 25 točkami. Pri mladincih je sicer trenutno na prvem mestu Šenčur z 21 točkami, pri kadetih pa vodi Kalcer Radomlje z vsemi možnimi (24) osvojenimi točkami.

 Toča golov v Gorenjski članski ligi (18.10.2014)

v 8. krogu GNL-člani so bili strelci odlično razpoloženi, saj so na sedmih tekmah dosegli kar 38 zadetkov. Gledalci so največ golov videli v sosedskem derbiju na Godešiču, kjer so domačini odpravili Polet s 5:3. Na lestvici z 19 točkami vodi JurentA Bitnje, ki so premagale Jecom Sport DLN s 5:2, na drugem mestu pa so s šestnajstimi točkami Ločan, Niko Železniki in Jesenice. Na dnu lestvice vse po starem: FC Podbrezje so kljub novi osvojeni točki v Bohinju (3:3) še vedno na enajstem mestu s šestimi točkami, sledijo pa Polet s tremi, Preddvor z dvema, zadnji pa je Jecom Sport DLN z eno osvojeno točko.

 Zagorje ponovno zmagalo z devetico (18.10.2014)

V 3.SNL-center so nogometaši Zagorja očitno v izvrstni strelski formi. Potem, ko so v preteklem krogu v gosteh odpravili Britof z 9:0, so z enakim izidom tokrat doma premagali Kočevje. Na lestvici se njihov zaostanek za Zarico Kranj ni zmanjšal, saj je slednja zmagala še devetič zapored tokrat s 3.0 v Medvodah. Zarica Kranj ima tako vseh 27 točk, Zagorje na drugem mestu 21, tretja pa je z 19 točkami Ivančna Gorica, ki je v devetem krogu doma premagala Kalcer Radomlje B (1:0). V preostalih dveh tekmah, ki sta bili odigrani danes, je Sava Kranj premagala Bled Hirter z 2:0, v Lescah pa so se domačini in gostje iz Trbovelj razšli brez zadetkov. Jutri bosta še tekmo Kolpa : Komenda in Ilirija Extra-Lux : Britof.

 Tržič v četrtfinalu Futsal pokala (13.10.2014)

Največje presenečenje v osmini finala Futsal pokala Terme Olimia je pripravil Tržič, ki s 6:3 premagal ŠD Extrem iz Sodražice in se tako uvrstil med osem najboljših ekip v Sloveniji. V polno je trikrat zadel Blagojevič, po en zadetek pa so prispevali Babič, Dakič in Rahman.

 V 3. SNL-center tokrat uspešnejši domačini (11.10.2014)

V 3. SNL-center so bili tokrat uspešnejši domačini, saj so zmagali kar na štirih tekmah, na dveh pa je bil rezultat neodločen 1:1. Zarica Kranj je dosegla še osmo zmago – na domačem igrišču je s 4:1 odpravila Šobec Lesce, tako da ima na lestvici že 8 točk prednosti pred najbližjima zasledovalcema, ki sta v tem krogu izgubila. Ilirija Extra-Lux je namreč klonila v Komendi z 2:1, z enakim izidom pa tudi Ivančna Gorica v Trbovljah. Na drugo mesto se v primeru ugodnega izida lahko zavihti Zagorje, ki jutri gostuje v Britofu.

 V Šenčurju enajstmetrovka že v 20. sekundi (11.10.2014)

V derbiju spodnjega dela lestvice v GNL-člani med ekipama Jecom Sport DLN in Preddvor je bil sodnik primoran pokazati na belo točko že v 20. sekundi. Domačini so priložnost izkoristili in vodstvo obdržali do sredine drugega polčasa, ko so gostje izenačili, izid pa se do konca ni več spremenil. V Podbrezjah so domačini dosegli prvo zmago v letošnji sezoni – z 1:0 so bili boljši od Železnikov, v Naklem pa sta se Naklo in Kondor razšla  z neodločenim izidom 2:2. Med ostalimi tekmami omenimo še sosedski derbi na Visokem, kjer sta se Visoko in Velesovo razšla z neodločenim izidom 1:1. Na lestvici sta na vrhu s 16 točkami ekipi Jesenice, ki so v gosteh premagale Polet z 2:1 in JuRentA Bitnje, ki so bile doma boljše z 2:0 od Žirov.

 Favoriti v pofinale (08.10.2014)

Danes so bile odigrane tri tekme 3. kroga v tekmovanju za članski Pokal MNZG-Kranj. Vsi favoriti so zmagali, pri čemer je še največ dela imel Šenčur, ki je zmagoviti zadetek v Škofji Loki, za končno zmago 2: 1, dosegel pet minut pred koncem tekme. V gosteh je bila uspešna tudi Zarica Kranj, ki je premagala Kondor Godešič s 6:0, Trigla Kranj pa je doma premagal JuRentA Bitnje s 4:0. Zadnji polfinalist bo znan naslednjo sredo, ko se bosta v Naklem pomerila Naklo in Britof.

 Izredna gneča na vrhu GNL-člani (04.10.2014)

Po šestih krogih v gorenjski članski ligi so na vrhu kar štiri ekipe s trinajstimi točkami in sicer JuRentA Bitnje, Niko Železniki, Velesovo in Jesenice. Razlika med njimi in deveto uvrščenim Ločanom je le tri točke. V spodnjem delu lestvice so še naprej lanski drugoligaši. Še najbolje gre Kondorju, ki je v tem krogu premagal Podbrezje in tako vknjižil skupaj že sedem točk, ostali štirje pa so še brez zmage.

 Zarica Kranj še naprej s 100 odstotnim izkupičkom (04.10.2014)

V 7. krogu 3. SNL-center je Zarica Kranj, po zaostanku v prvem polčasu, v drugem preobrnila rezultat v svojo korist in zmagala v Ivančni Gorici s 3:1. Na lestvici ima tako vseh 21 točk, na drugo mesto (16 točk) pa se je prebila Ilirija Extra-Lux, ki je zmagala v Zagorju s 3:0. V gosteh so zmagali še Blejci, ki so s 3:0 v sosedskem derbiju ugnali Lesce in Komenda, ki je z 2:1 zmagala v Radomljah. Edini domači zmagi sta dosegli ekipi Jezero Medvode, ki je z 1:0 premagalo Kočevje, in Sava Kranj, ki je vknjižila svoje prve točke za zmago s 3:1 proti Britofu. Tekma med Kolpo in Rudarjem iz Trbovelj bo jutri ob 16.00 v ŠP Podzemelj.

 Žreb parov 3. kroga v pokalnem tekmovanju (02.10.2014)

Na sedežu MNZG-Kranj je bil, v prisotnosti predsednika, disciplinskega sodnika in vodje tekmovanj MNZG-Kranj ter predstavnikov klubov (Zarica Kranj, Šenčur in JuRentA Bitnje), opravljen žreb parov 3. kroga v tekmovanju članov in mladincev za Pokal MNZG-Kranj. Ples kroglic je določil naslednje pare:

Pokal MNZG-Kranj - člani (sreda, 8.10 ali 15.10.2014)

Triglav Kranj : JuRentA Bitnje
Naklo : Britof
Ločan : Šenčur
Kondor Godešič . Zarica Kranj

Pokal MNZG-Kranj - mladinci (začetek aprila 2015)

NOGA Triglav : Žiri
Visoko-Preddvor : Jesenice-Bled 

 V 3.SNL-center po tri zmage domačih in gostov (27.09.2014)

V 6. krogu 3.SNL-center je Zagorje visoko zmagalo v Komendi s 6:1, v gosteh pa sta bili uspešni tudi Ivančna Gorica, ki je premagala Bled-Hirter s 3:0 in Jezero Medvode, ki je ugnalo Britof s 3:1. Domače zmage so dosegli Zarica Kranj (z 2:0 boljša od Kolpe). Rudar Trbovlje ( z 1:0 je premagal Kalcer Radomlje B) in Kočevje (z 2:1 boljše od Šobec Lesce). Na lestvici je na prvem mestu Zarica Kranj s 100% izkupičkom, to je 18 točk, tri točke zaostaja Zagorje, pet pa Ivančna Gorica s tekmo manj.

 Znanih šest četrtfinalistov gorenjskega pokala (24.09.2014)

Danes je bilo odigranih šest tekem 2. kroga v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj. V gosteh so bili uspešni Šenčur, ki je zmagal na Bledu, Bitnje (boljše od Žirov), Naklo (zmaga proti Poletu) in Britof, ki je bil boljši od domačinov v Bohinju. Doma sta bili uspešni ekipi Ločan in Kondor Godešič, ki sta s 4:1 premagali FC Podbrezje oziroma Niko Železniki. Dve tekmi bosta na sporedu naslednji teden in sicer bo v torek v Lescah gostovala Zarica Kranj, na kranjskem štadionu pa bo se bosta pomerila Triglav in Sava.

 Dan za zaostale tekme (24.09.2014)

Danes sta bili odigrani dve zaostali tekmi 4. kroga v 3.SNL-center. V Kranju je bila Zarica z 2:0 uspešnejša od Rudarja iz Trbovelj, Zagorje pa je doma odpravilo Jezero Medvode s 4:0. Na lestvici ima Zarica Kranj 15 točk, tri manj pa jih ima Zagorje.

V 2.SML/SKL-zahod pa so bili aktivni na Kodeljevem, kjer sta se v zaostalih tekmah 1. kroga pomerili ekipi Slovan in Jadran Dekani. Pri kadetih so zmagali gostje s 3:0, mladinska tekma pa se je končala brez zadetkov. Po petih krogih sta na skupni lestvici v vodstvu ekipi Kalcer Radomlje in Birsa&Matavž Bilje s 23 točkami, na dnu pa sta današnja nasprotnika na zaostalih tekmah.

 Zarica Kranj še četrtič uspešna (20.09.2014)

V petem krogu 3. SNL-center je zarica Kranj v gosteh ugnala Radomlje B z 2:1 in s štirimi zmagami vodi na lestvici z dvema točkama prednosti pred Ilirijo Extra-Lux, ki je visoko zmagala v Medvodah (4:0) in Ivanćno Gorico, ki je doma odigrala brez zadetkov s Kočevjem. Na začelju je brez osvojene točke še vedno Sava Kranj, ki je tokrat doma klonila s 7:2 proti Zagorju. Tekma Kolpa : Bled Hirter bo na sporedu jutri, v sredo, 24.9. pa tudi dve zaostali tekmi in sicer Zarica Kranj : Rudar Trbovlje in Zagorje : Jezero Medvode.

 Na Gorenjskem nov vodilni (20.09.2014)

V četrtem krogu GNL-člani je prvi poraz doživela ekipa Niko železniki in s tem prepustila vodilni položaj na lestvivi ekipi Visoko, ki je s 4:1 premagala Naklo. Visočani imajo tako 10 točk, z devetimi pa sledijo Niko Železniki, Velesovo s tekmo manj in Bohinj, ki je trenutno tudi najućinkovitejšs ekipa prvenstva z doseženimi petnajstimi goli. Prvo zmago je dosegel kondor, brez nje pa so še preostali štirje lanski drugoligaši.

 V GNL-člani odigrane štiri tekme (13.09.2014)

Četrti krog GNL-člani je bil nepopoln, saj so zaradi razmočenih igrišč, ki niso omogočali regularnih razmer za igro, tri tekme odpadle. Med odigranimi tekmami je FC Podbrezje nekoliko presenetljivo doma remiziral z ekipo Visoko 2:2, Bohinj je premagal Žiri z 2:1, Niko Železniki pa je slavil še tretjič zapored, tokrat z 2:1 v Preddvoru. Najvišjo zmago je doseglo Naklo, ki je doma premagalo Polet s 4:0. Na lestvici še naprej vodi Niko Železniki z osvojenimi vsemi devetimi točkami, sledi pa Naklo, ki jih je zbralo sedem. 

 Odpovedane tekme - MNZG-Kranj (13.09.2014)

Zaradi razmočenih igrišč, natopljenih z vodo, so (bile) v tekmovanjih v okviru MNZG-Kranj, odpovedane naslednje tekme, ki bi morale biti na sporedu danes, v soboto, 13.9.2014:

GNl-člani:
JurRentA Bitnje : Kondor Godešič
Ločan : Velesovo
Jecom Sport DLN : Jesenice

Mlajši dečki U13 - skupina A
Šenčur : Škofja Loka 1
Žiri : Zarica Kranj U12
Hrastje : Triglav Domplan - bordo 

Mlajši dečki U13 - skupina B
NŠ Maxi : Triglav Podgorje
Jesenice : Britof 1

 Odpovedane tri tekme 3. SNL-center (13.09.2014)

Zaradi natopljenih in delno poplavljenih igrišč so odpovedane naslednje tekme 4. kroga 3. SNL-center, ki bi morale biti danes, v soboto, 13.9.2014:

Zarica Kranj : Rudar Trbovlje

Britof : Ivančna Gorica

Zagorje : Jezero Medvode

 Mlajši dečki U13 prvič po novih pravilih (06.09.2014)

Za tekmovanje mlajših dečkov U13 veljajo v sezoni 2014/15 precej spremenjena pravila.   Bistvena noviteta je igranje na t.i. zmanjšanem  nogometnem  igrišču (popularno imenovano »od 16 do 16«), kjer za vsako ekipo hkrati nastopa devet igralcev, izmed katerih je eden vratar. Glede na spremenjena pravila tekmovanja se je, v primerjavi s preteklimi sezonami, precej spremenilo tudi število prijavljenih ekip. Le-teh je 25, pri čemer so razdeljene v dve skupini. V skupini A je 13, v skupini B pa 12 ekip, ki bodo v jesenskem delu med seboj igrale enokrožno, za pomladanski del pa se bosta formirali dve novi skupini, glede na uvrstitev v jesenskem delu – prvih šest ekip iz vsake skupine bo tvorilo prvo skupino, preostale pa drugo skupino.

 S tekmami pričeli tudi starejši cicibani U11 (06.09.2014)

Včeraj so svoje prve tekme v letošnji sezoni odigrali tudi starejši cicibani U11. V tekmovanje se je prijavilo 22 ekip, ki so razdeljene v štiri skupine. V prvih treh je po šest ekip, ki nastopajo z dvema moštvoma, eno skupino pa tvorijo ekipe z enim moštvom. Na tekmah ni več sodnikov, delegiranih s strani sodniške organizacije, niti ne sme namesto njih soditi kdo drug. Tekme so namenjene predvsem igranju in medsebojnemu spoznavanju otrok, tekmovalni naboj pa naj igra le postransko vlogo. V situacijah, kjer pride do kršitev pravil nogometne igre, skupaj posredujeta trenerja, ki hkrati na ta način tudi izobražujeta igralce. 

 V 3.SNL-center tudi tokrat uspešnejši gosti (30.08.2014)

Danes je bilo odigranih šest tekem 2. kroga v 3.SNL-center, na katerih so bili kar štirikrat uspešnejši gosti. Na gorenjskih derbijih je Zarica Kranj upravičila vlogo favorita na Bledu, Leščani pa so bili boljši v Stražišču od Save Kranj. V gosteh sta zmagali tudi ekipi Jezero  Medvode (v Komendi) in Kalcer Radomlje B (v Britofu), edino zmago doma so priigrali igralci Kočevja (proti Rudarju iz Trbovelj), Ilirija Extra Lux in kolpa pa sta se razšli z neodločenim izidom 1:1. Jutri bo še tekma v Zagorju (ob 15.30) med domačini in gosti iz Ivančne Gorice.

 Člani pričeli tudi na Gorenjskem (30.08.2014)

Če lahko sklepamo po rezultatih tekem prvega kroga v Gorenjski članski ligi, bodo lanski drugoligaši imeli v letošnji sezoni kar precej težav. Vseh pet je namreč v prvem krogu izubilo, edini zadetek med omenjenimi kipami pa so dosegli igralci Kondorja, ki so sicer visoko izgubili v Bohinju. Med preostalimi pari velja izpostaviti zmago Železnikov protii Žirem in Velesovega v gosteh proti Bitnjam.

 Začetek tekmovanja v 2. SML/SKL - zahod (26.08.2014)

V uvodnih srečanjih 1. kroga 2.SML/SKL - zahod so bili uspešnejši igralci ekipe Jesenice-Bled, ki so v obeh tekmah premagali vrstnike iz Škofje Loke. Mladinci so bili boljši s 3:1, kadeti pa 5:2. Tri srečanja 1. kroga so na sporedu jutri, dve v sredo, 3.9., eno pa v sredo 24.9.

 Termin odpovedane tekme (26.08.2014)

Tekma 1. kroga 3. SNL-center med ekipma Zarica Kranj in Kočevje, ki je bila v soboto odpovedana zaradi razmočenega igrišča, bo na sporedu v četrtek, 28.8.2014 ob 17.30 v ŠP Zarica,

 Že v prvem krogu vremenske nevšečnosti (23.08.2014)

Razplet na uvodnih tekmah 3. SNL-center je v dobršni meri krojilo vreme. Tako je bila zaradi močnega deževja igralna površina v ŠP Zarica v Kranju povsem natopljena z vodo in sodniku ni preostalo drugega, kot da tekmo med Zarico Kranj in Kočevjem zaradi neregularnih razmer odpove.

Na preostalih tekmah so bili gostje nekoliko uspešnejši, saj so dvakrat zmagali (Britof z 1:0 v Trbovljah in Ilirija Extra-Lux z 2:1 v Radomljah), dvakrat pa je bil rezultat neodločen 1:1 (v Lescah, kjer so gostovale Medvode in na tekmi med Bledom in Komendo). Ivančna Gorica je dosegla edino zmago na domačem igrišču – s 3:1 je bila boljša od kranjske Save.

Jutri bo še tekma v podzemlju med Kolpo in Zagorjem.

 Pari 1. kroga v tekmovanju članov za Pokal MNZG-Kranj (19.08.2014)

V tekmovanju članov za pokal MNZG-Kranj bo letos nastopilo 21 ekip. Sedem ekip z višjega tekmovalnega ranga (2.SNL in 3.SNL-center), v prvem krogu še ne nastopa, žreb pa je določil, da so izmed preostalih štirinajstih ekip proste tudi ekipe Naklo, Polet, JuRentA Bitnje in Bohinj. V prvem krogu, ki je na sporedu v sredo, 10. septembra 2014 ob 17.00, se bodo pomerili:

Ločan : DLN
Kondor Godešič : Velesovo
FC Podbrezje : Preddvor
Niko Železniki : Visoko
Jesenice : Žiri 

 Opravljen žreb tekmovalnih parov za GNL - člani (19.08.2014)

Včeraj je bil v prostorih MNZG-Kranj opravljen žreb tekmovalnih parov za prvi del prvenstva v Gorenjski članski ligi. Ples kroglic je določil, da bo že v prvem krogu (sobota, 30.8.2014) na sporedu nekaj sosedskih derbijev. Tako bo v Podbrezjah gostovalo Naklo, v Šenčurju bo DLN gostil Visoko, v Škofji loki pa se bosta pomerila Ločan in Polet. Celoten razpored prvega dela prvenstva si lahko ogledate v priponki.

 Prenovljena spletna stran (28.07.2014)

Pozdravljeni na prenovljeni spletni strani MNZG-Kranj. Trenutno so dostopni najosnovnejši podatki, vsekakor pa se bomo potrudili, da boste še pred pričetkom tekmovanj v sezoni 2014/15 na spletni strani našli vse, kar vas zanima v zvezi s dogodki oziroma tekmovanji pod okriljem MNZG-Kranj.

REZULTATI
GNL-člani 2016/17
16. krog 27.04.17
SIJ Acroni Jesenice : Žiri 2 : 1
JuRentA Bitnje : Bohinj 0 : 2
   Copyright© 2014 MNZ Gorenjska Kranj    Izvedba © Dejan